Nemerenco a dispus retragerea de pe linie a ambulanțelor vechi: „Se distrugeau oamenii”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco a dispus retragerea de pe linie a ambulanțelor vechi: „Se distrugeau oamenii”

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a dispus retragerea din uz a tuturor ambulanțelor vechi de UAZ, în total 43 la număr. Oficiala afirmă că unele vor fi casate imediat, iar altele vor trece la rezerve pentru situații eventuale.

La moment parcul de autospeciale al CNAMUP e constituit din 430 de unități care e încă departe de numărul suficient pentru a acoperi tot necesarul. 170-180 mașini sunt permanent pe linie. Vreo 100 sunt în reparație. 43 din tot parcul sunt UAZ-ri de tip vechi, ruginite și vai de ele, dar aproape toate active, adică pe linie. În care iarna e Polul Nord, iar vara – căldură ca în Sahara”, a spus Ala Nemerenco.

Ministra a mai spus că acele mașini deserveau în mod special pacienții din satele îndepărtate.

Că satul nostru, sărmanul, toate le rabdă! Dar și pacientul, și șoferul de ambulanță, și echipa medicală rabdă la pachet cu satul. Probabil fostei administrații a CNAMUP îi păsa mai mult de metal și nu de oameni, principalul era ca pe drumurile hodorogite din sate să nu distrugă ambulanțele mai bune. Că se distrugeau oamenii, oare mai conta?”, a comunicat ministra.

În același timp, șefa de la sănătate a îndemnat medicii să aibă compasiune și atitudine profesionistă față de pacienți.

Miercuri vom avea știri și mai bune la acest capitol”, a declarat Nemerenco, fără a oferi detalii, despre ce noutăți ar fi vorba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: