Nemerenco explică de ce și-a schimbat opinia despre ambulanțele noi, criticate dur acum 2 ani
Full Article 2 minutes read

Nemerenco explică de ce și-a schimbat opinia despre ambulanțele noi, criticate dur acum 2 ani

Ministra Sănătații, Ala Nemerenco, susține că „este satisfăcută” de calitatea noilor ambulanțe care au ajuns recent în țara noastră. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, deși acum doi ani, oficiala spunea că licitația a fost trucată și trebuie anulată. Între timp, acum ea declară că de atunci s-au schimbat două lucruri.

În primul rând a fost semnat acest contract, a fost pus pe roate, după ce eu am plecat, comisia din persoane competente de la Centru Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în 2019, ei au fost în Turcia și au efectuat o evaluare a calității asamblării, deoarece se procură doar șasiul. După acesta se asamblează cu absolut toate echipamentele medicale (…)Au fost procese verbale prin care s-a constatat schimbarea tuturor echipamentelor la care Ministerul Sănătății a avut obiecții”, a spus Nemerenco.

Șefa de la Sănătate a mai spus că, mai departe, ea este obligată să pună în aplicare un contract de procurare.

Anii trecuți au fost primite 56 de ambulanțe. Ele vin în etape ulterioare pe parcurs și banii sunt plătiți. Ce trebuie să facă un ministru al Sănătății. El trebuie să monitorizeze calitatea acestor ambulanțe”, a explicat Nemerenco.

Fiind întrebată dacă nu există riscul ca peste câțiva ani să se constate că aceste ambulanțe sunt totuși de proastă calitate, ministra a răspuns:

La echipament nu, la motoare și la calitate trebuie să mai lucrăm la drumurile rurale. Ambulanța care circulă pe un drum cu gropi, normal că se mai defectează. Fordurile nu ar trebui să se defecteze sunt considerate mașini bune”, a conchis Ala Nemerenco.

Reamintim că parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost reînnoit cu 30 de autosanitare. Acestea sunt dotate cu echipamentele necesare pentru acordarea asistenței medicală urgentă populației. Evenimentul de distribuire a autosanitarelor a avut loc pe 20 iulie, cu participarea ministrului Sănătății Ala Nemerenco.

Ambulanțele fac parte din lotul de 168 de autosanitare, procurate în cadrul unui proiect de modernizare finanțat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: