Nemulțumiți de guvernare, mai mulți oameni au ieșit la protest la Orhei: „O să le cerem demisia cât o să ne țină plămânii”. Reacția PAS
Full Article 4 minutes read

Nemulțumiți de guvernare, mai mulți oameni au ieșit la protest la Orhei: „O să le cerem demisia cât o să ne țină plămânii”. Reacția PAS

Nemulțumiți de politicile guvernării, mai mulți manifestanți, în frunte cu organele de conducere a municipiului Orhei, au ieșit la protest pentru a cere demisia PAS din funcțiile de conducere ale țării. Protestatarii se plâng de foamete și timpuri grele și spun că vor ieși în stradă pentru a cere demisia guvernării „cât îi vor ține plămânii”. Într-un comentariu pentru NM, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare a acuzat Partidul „ȘOR” de manipulare. Potrivit Adrianei Vlas, prin organizarea protestelor membrii formațiunii politice au drept scop, de fapt, să evite, pe toate căile disponibile, justiția.  

„Este un genocid la care asistăm. Ei asta înțeleg, că nu sunt chiori, văd asta în fiecare zi. La ei picioarele sunt curățele, călcâiele nu sunt crăpate, ei tare bine se simt, dar lume îndură foame. Este o bătaie de joc față de populație. Le spunem că vom protesta și le vom cere demisia atât cât ne vor ține plămânii. Demisia!”, a scandat președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu.

Manifestanții au acuzat guvernarea de politici defectuoase, care au dus la sărăcirea poporului. Potrivit primarului de Orhei, Pavel Verejanu, timp de un an, guvernarea a adus țara „la sapă de lemn”. Tot în această perioadă, spune el, din cei 60 de deputați ai PAS, 40 au devenit milionari. Membrii Partidului „ȘOR” mai acuză guvernarea că în perioada de guvernare a crescut, de două ori, contrabanda cu țigări.

„Într-un an de zile am ajuns la sapă de lemne. Tot în acest timp am văzut cum din peste 60 de deputați ai PAS, 40 au devenit milionari. Vă mai dau o veste. În ultimul an a crescut, de două ori, contrabanda cu țigări”, a declarat Verejanu.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a îndemnat Partidul „ȘOR” să nu „manipuleze” cu opinia cetățenilor și să nu se folosească de vulnerabilitatea oamenilor „pentru a câștiga capital politic și a se ascunde de justiție”.

„Într-un stat democrat toți cetățenii sunt liberi să protesteze. Din păcate în aceste momente dificile pentru toată lumea, cu o criză economică fără precedent provocată de războiul din Ucraina, câteva partide politice corupte încearcă să evite justiția prin toată căile disponibile lor, inclusiv prin organizarea protestelor”, a mai declarat Vlas pentru NM.

În cadrul manifestației, protestatarii au cerut, de asemenea, eliberarea vicepreședintei Partidului „ȘOR”, deputatei Marina Tauber din penitenciar. Potrivit lor, Tauber este nevinovată, iar cazul în care figurează este politizat.

De menționat că protestul Partidului „ȘOR” s-a desfășurat vizavi de sediul PAS din Orhei. Asta în condițiile în care speakerul Igor Grosu este așteptat astăzi, 30 iulie, la Orhei, pentru a se întâlni cu cetățenii. Vicepreședintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a recomandat mulțimii „să pregătească ouăle bâhlite” pentru vizita lui Grosu. „Care aveți ouă bâhlite, nu le împrăștieți de pe acum. Ținețe-le în buznărele pentru dânsu”, a spus Țurcanu.

***

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Deputata pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: