(VIDEO) Netflix va difuza filmul românesc „Capra cu trei iezi”. Pelicula este bazată pe motivul poveștii lui Ion Creangă
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Netflix va difuza filmul românesc „Capra cu trei iezi”. Pelicula este bazată pe motivul poveștii lui Ion Creangă

Netflix va difuza, din 23 martie, „Capra cu trei iezi”, un thriller românesc filmat pe motivul poveștii, cu același nume, a lui Ion Creangă. În rolurile principale spectatorii îi vor putea urmări pe celebrii actori Maia Morgenstern și Marius Bodochi, transmite Adevărul.ro.

Filmul a rulat și în cinematografele de peste Prut, unde a adunat aproximativ 30.000 de spectatori și a avut încasări de 560.000 de dolari.

Adaptarea poveștii lui Ion Creangă este un film horror psihologic care dezvăluie latura întunecată a naturii umane.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie (Marius Bodochi) care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică.

Bazat pe unul din cele mai cunoscute basme româneşti, filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Regizorul Victor Canache a declarat că povestea lui Ion Greangă l-a marcat profund în copilărie. „Capra cu trei iezi” era basmul care îl îngrozea. Și de câte ori îl asculta vizualiza toată acțiunea. Proiectul pe care și l-a pus în minte la 19 ani s-a materializat mai întâi într-un scurtmetraj în 2019, iar în 2022 a devenit lungmetraj.

Este și un pic horror. Este și un pic thriller. Este și un pic psihologic. Are o atmosferă care te face să ieși un pic șocat din sală, după ce îl vezi. Eu am făcut un film care să fie 100% pentru public. Nu am făcut nimic în plus. Am luat exact ceea ce mi-a oferit Ion Creangă. Și am atașat la poveste felul meu de a gândi și de a lucra, așa cum am învățat și cum m-am construit ca regizor de film în cei cinci ani de muncă la Hollywood“, a declarat Victor Canache.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: