Nici o vizită în regiunea transnistreană de când este președintă. Maia Sandu: Există restricții
Full Article 3 minutes read

Nici o vizită în regiunea transnistreană de când este președintă. Maia Sandu: Există restricții

Șefa statului Maia Sandu a declarat că nu a avut nici o vizită în regiunea transnistreană de când este președintă, pe motiv că pentru a merge la întâlnirea cu cetățenii „sunt impedimente create artificial de către regimul de acolo”. Potrivit șefei statului, există restricții pentru persoane cu funcții de răspundere. „Există și mecanisme prin care acest lucru ar putea fi facilitat”, a adăugat Sandu însă aceste inițiative ar putea „degenera în acțiuni de destabilizare”. 

La emisiunea Cutia Neagră de la TV8, Maia Sandu a spus că nu a avut nici o vizită în stânga Nistrului de când este președintă.

„Ca să merg la întâlnirea cu cetățenii, dumneavoastră cunoașteți că sunt impedimente create artificial de către regimul de acolo iar dacă nu pot să merg să mă întâlnesc cu cetățenii, alt motiv nu am de ce să merg. (…) Există restricții pentru persoane cu funcții de răspundere, există și mecanisme prin care acest lucru ar putea fi facilitat dar aceste mecanisme sunt mult prea complicate și respectiv nu avem de ce să începem să le încercăm, pentru că știm cam unde o să ducă această situație. Repet, cu cetățenii mă întâlnesc cu mare drag atunci când vin pe malul drept. (…) Noi am stabilit și am vorbit despre asta public că ne dorim să menținem stabilitatea în special în situația războiului din Ucraina și respectiv nu este cazul să venim cu inițiative. (…) Pentru că sunt sigură că vor urma acțiuni pe partea cealaltă, care vor degenera în acțiuni de destabilizare”, a menționat Sandu.

Amintim, în 2022, așa-numitul lider transnistrean Vadim Krasnoselski a scris o scrisoare președintei Republicii Moldova în care o îndemna să înceapă negocieri la cel mai înalt nivel asupra principiilor reglementării transnistrene. Cea din urmă scrisoare ar fi a opta la număr, după învestirea Maiei Sandu în funcție, în care așa-numitele autorități de la Tiraspol ar face apel la șefa statului, a spus așa zisul responsabil de Externe al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev. În reacție, Maia Sandu a spus că nu este momentul cel mai potrivit pentru a negocia cu așa-zisul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. „Nu înțeleg aceste invitații repetate. Știu că există un dialog destul de frecvent între Biroul de Reintegrare de la Chișinău și reprezentanții regimului de la Tiraspol. (…) Dialog este și este suficient”, a precizat Sandu. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: