„Nici prin cap să îmi dea că vom sta la o bere”. Guvernul Moldovei este consultat de ex-ministrul de Finanțe al Slovaciei
Full Article 2 minutes read

„Nici prin cap să îmi dea că vom sta la o bere”. Guvernul Moldovei este consultat de ex-ministrul de Finanțe al Slovaciei

Fostul ministru slovac al Finanțelor Ivan Mikloš a consultat Guvernul Republicii Moldova în domeniul sistemului fiscal. Ministrul Economiei Dumitru Alaiba a publicat o fotografie alături de acesta și și-a exprimat admirația pentru reformele pe care oficialul slovac le-a făcut în propria țară. 

Aveam puțin peste 20 de ani. Citeam cu mare admirație reformele lui Ivan Mikloš din Slovacia. Rapid, determinat, ambițios, curajos. Reforme mari. Nu microscopice, nu milimetrice. Mari. Reformele lui Mikloš au pus fundamentul unei economii sănătoase în Slovacia. În ultima jumate de an am lucrat foarte îndeaproape cu Ivan. Ne-a ajutat pe sistemul fiscal și nu doar. Multe din ce am pregătit încă urmează să le promovăm”, a menționat Alaiba.

Ministrul Economiei s-a arătat convins că R. Moldova va reuși un salt economic după exemplul altor țări, precum Slovacia, Estonia și Grecia.

Aveam puțin peste 20 de ani atunci și citeam cu admirație prin Economist, Financial Times, New York Times, Wall Street Journal, despre cum o țară mică din centrul Europei a reușit un salt economic imens. Nici prin cap să îmi treacă atunci, la ai mei 20 de ani, posibilitatea că, vreodată în viața asta, o să stau pur și simplu la o bere cu Ivan Mikloš să discutăm despre reforme, despre ce vom face în Moldova. Slovacia a reușit, Estonia a reușit, Georgia a reușit. O să reușim și noi. Nu va fi ușor. Va fi greu. Dar vom reuși”, a conchis ministrul.

Ivan Mikloš a fost vicepremier responsabil de economie în perioada 1998-2002. În perioada 2002-2006 și 2010-2012 a deținut funcția de ministru al Finanțelor.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: