Nicu Popescu, discuție cu ministrul ucrainean Dmitri Kuleba: Ar fi vorbit „în detaliu” despre evoluțiile din regiune
Full Article 1 minutes read

Nicu Popescu, discuție cu ministrul ucrainean Dmitri Kuleba: Ar fi vorbit „în detaliu” despre evoluțiile din regiune

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, comunică despre o discuție cu Dmitri Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei. Întrevederea a avut loc în marja reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor G7, în Germania. Popescu spune că a discutat „în detaliu cu oficialul ucrainean despre evoluțiile care vizează securitatea regională” în contextul războiului din Ucraina.

Vicepremierul declară că a reafirmat cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. „Am reiterat disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile”, a mai declarat Popescu.

La fel, vicepremierul moldovean spune că l-a asigurat pe Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul Moldovei, precum și acordarea asistenței umanitare părții ucrainene.

Pe Facebook, Popescu a mai spus că un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic. Totodată, potrivit vicepremierului moldovean, un alt subiect a fost despre aspirațiile europene.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: