Ninel Revenco: În Republica Moldova va începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză
Full Article 2 minutes read

Ninel Revenco: În Republica Moldova va începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză

În câteva zile, în Republica Moldova va începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză. Ministerul Sănătăţii a aprobat imunizarea, cu doza booster, a persoanelor care au făcut rapelul cu cel puţin jumătate de an în urmă. Ministerul a luat decizia la solicitarea Federaţiei Sindicale a Medicilor din Republica Moldova, transmite TVR Moldova.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a confirmat că, după consultări cu experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, autorităţile de la Chişinău au hotărât să dea undă verde pentru vaccinarea populaţiei cu a treia doză.

„Recomandăm a treia doză sau doza boster la acele persoane care sunt cu vârsta mai mare de 18 ani  şi au făcut vaccinarea cel puţin şase luni în urmă. În câteva zile vom începe vaccinarea”, a spus Ninel Revenco, coordonatorul campaniei de vaccinare.

În mai multe ţări din Uniunea Europeană, precum Franţa, Germania și Belgia, vaccinarea cu a treia doză este în plin proces. România a început campania de vaccinare împotriva Covid-19 cu a treia doză,  pe 28 septembrie.

În Republica Moldova, deocamdată, vaccinul anti-Covid este administrat în două doze. Campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie 2021, iar până în prezent s-au vaccinat 1 525 820 de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: