România: De astăzi începe campania de vaccinare împotriva Coivd-19 cu a treia doză
Full Article 2 minutes read

România: De astăzi începe campania de vaccinare împotriva Coivd-19 cu a treia doză

România începe campania de vaccinare împotriva Coivd-19 cu a treia doză, din 28 septembrie. Doritorii pot merge la un centru de vaccinare doar cu buletinul, fără să fie nevoie de programare. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Baciu a declarat la Digi24 că cetățenii români pot administra orice vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager.

„Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna. Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager (…). Recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin”, a declarat oficialul român.

Potrivit secretarului de stat, a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului îmbunătățește imunitatea prin vaccinarea administrată inițial.

„Date științifice extrem de solide prin care se spune că după un timp de 6 luni aproximativ persoanele la risc pot să beneficieze de avantajele celei de-a treia doze, care, practic, îmbunătățește, împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial”, a spus, luni seara, la Digi 24, Andrei Baciu.

În acest moment, în țara vecină sunt active 635 de centre de vaccinare, în mediul urban și mediul rural.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Menționăm că, în Republica Moldova, deocamdată, vaccinul anti-Covid este administrat în două doze. Campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie 2021, iar până în prezent s-au vaccinat circa 22,5 la sută din populația țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: