Noi antrenamente comune ale soldaților americani și moldoveni. Ministerul Apărării avertizează: vor trage din armament
Full Article 50 second read

Noi antrenamente comune ale soldaților americani și moldoveni. Ministerul Apărării avertizează: vor trage din armament

Ministrul Apărării din Republica Moldova anunță că va desfășura, în perioada 25-31 octombrie, curent, , la centrele de instruire ale Regimentului de aviație ,,Decebal” din Mărculești și Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălți, exercițiul bilateral moldo-american ,,Aurochs Partner – 2023”. În cadrul exercițiului, potrivit sursei citate, militarii moldoveni și americani se vor antrena în comun.

Ministerul de resort anunță că antrenamentele vor cuprinde trageri din armamentul de infanterie și salturi cu parașuta. Acestea au drept scop, potrivit sursei citate, dezvoltarea capabilităților şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între armatele participante, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă.

Exercițiul bilateral moldo-american ,,Aurochs Partner-2023” este organizat în conformitate cu Planul pregătirii pentru luptă al Armatei Naționale pentru anul curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: