Noi condiții de intrare pe teritoriul statului Israel. Liber pentru toate persoanele imunizate anti-Covid
Full Article 4 minutes read

Noi condiții de intrare pe teritoriul statului Israel. Liber pentru toate persoanele imunizate anti-Covid

Autoritățile din Israel au aprobat noi reglementări privind intrarea turiștilor străini pe teritoriul țării. În prezent, nu există țări (categoria roșie) din care turiștii să nu poată vizita Israelul. Prevederile se referă la persoanele vaccinate sau recuperate după Covid-19. Intrarea în Israel se face doar prin Aeroportul Ben-Gurion, informează Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, turiștii străini care îndeplinesc următoarele criterii pot intra în statul Israel:

· Dacă în ultimele 14 zile înainte de intrarea în statul Israel nu au vizitat o țară din categoria ”roșie” (în prezent nu există țări care se încadrează în această categorie);

· Sunt imunizați cu un vaccin recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății (sau cu vaccinul Sputnik V, cu efectuarea unui test serologic) sau s-au recuperat după infecția Covid-19;

· Nu sunt supuși unei interdicții de intrare în statul Israel din alte motive;

Intrarea pe teritoriul Israelului se face doar prin Aeroportul Ben-Gurion.

Străinii care nu corespund acestor criterii vor putea intra în Israel doar cu permisiunea Comisiei pentru Excepții (în conformitate cu practica de până în prezent), formular disponibil aici: https://bit.ly/3GMrLpl.

Vaccinuri recunoscute în Israel:

· Moderna;

· Pfizer;

· Johnson & Johnson – Janssen;

· Astra Zeneca;

· Covishield ;

· Sinopharm;

· Sinovac;

· Sputnik-V (cu condiții speciale).

Criteriile Ministerului Sănătății pentru recunoașterea unui turist drept vaccinat sau recuperat sunt următoarele:

Persoane vaccinate cu Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac:

– dacă au fost administrate două doze, iar după rapel au trecut cel puțin 14 zile înainte de intrarea în Israel și nu mai mult de 180 de zile înainte de a părăsi Israelul;

– sunt imunizate cu o doză suplimentară de vaccin ”booster” și au trecut cel puțin 14 zile de la momentul vaccinării înainte de a intra în Israel.

Persoane vaccinate cu Johnson & Johnson (Janssen):

– Dacă au trecut cel puțin 14 zile de la primirea dozei de vaccin înainte de intrarea în Israel și nu mai mult de 180 de zile înainte de a părăsi Israelul;

– Vaccinate cu o doză suplimentară de vaccin ”booster” (dacă au trecut cel puțin 14 zile de la primirea dozei de vaccin înainte de intrarea în Israel).

Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 și s-au recuperat

Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 pot să intre in Israel dacă prezintă un document digital (care poate fi verificat de Ministerul Sănătății) al unui test NAAT pozitiv (un test molecular – similar cu testul PCR):

– Cu condiția să fi trecut mai mult de 11 zile de la testare înainte de a intra în Israel și nu mai mult de 180 de zile înainte de a părăsi Israelul;

– Dacă după recuperare au primit cel puțin o doză de vaccin recunoscut de OMS.

Dacă m-am vaccinat cu Sputnik V?

Persoanele vaccinate cu vaccinul rusesc Sputnik V (vor putea intra în Israel începând cu 15 noiembrie și vor fi plasate în carantină până când vor primi un rezultat pozitiv la testul serologic):

– Dacă au trecut cel puțin 14 zile de la primirea dozei de vaccin înainte de intrarea în Israel și nu mai mult de 180 de zile înainte de a părăsi Israelul;

– Vaccinați cu o doză ”booster” de vaccin (dacă au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea dozei de vaccin înainte de intrarea în Israel).

Procedura de intrare în Statul Israel:

1. Este necesară prezentarea unui test PCR efectuat cel târziu cu 72 de ore înainte de zbor;

2. Completarea formularului declarației de intrare în Israel, aici în engleză: https://corona.health.gov.il/en/flights/, aici în rusă: https://corona.health.gov.il/ru/flights/.

· Pasagerii care dețin un certificat electronic care atestă că sunt vaccinați sau recuperați vor introduce datele personale într-un formular online, aici: https://bit.ly/2ZRjxvq și vor primi un „certificat verde” israelian înainte de a urca în avion;

· Pasagerii care nu au un certificat electronic vor nota în declarație că sunt vaccinați sau recuperați după Covid-19, apoi vor completa un formular de cerere de reducere a timpului carantinei, la care vor atașa documentele relevante, și vor primi un „certificat verde” israelian.

Mai multe detalii despre condițiile necesare pentru îmbarcarea în avion găsiți pe pagina Ambasadei Republicii Moldova în Israel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: