Noi detalii despre banii depistați în bagajul unui diplomat rus. Serviciul Vamal fusese informat în prealabil
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre banii depistați în bagajul unui diplomat rus. Serviciul Vamal fusese informat în prealabil

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a publicat noi detalii despre cazul diplomatului rus, care intenționa să plece din țară fără să declare circa 62 de mii de dolari. 

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, cazul a avut loc pe 31 ianuarie. Serviciul Vamal a fost informat în prealabil de către polițiștii de frontieră despre suspiciunea că bărbatul are o sumă mare de bani asupra sa.

„În cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână pe Aeroportul Internațional Chișinău, Serviciul Vamal a fost informat de către Poliția de Frontieră despre existența unor motive serioase să se creadă că bagajul personal al unui diplomat acreditat la Chișinău conține obiecte al căror export este interzis de legislația Republicii Moldova. Ca urmare a controlui efectuat de către vameși cu acordul și în prezența diplomatului vizat, în bagajul acestuia au fost depistate mijloace bănești în valută străină, care nu au fost declarate și a căror valoare depășește suma maximă admisă de legislația Republicii Moldova pentru export în numerar”, se arată în comunicat.

Cazul este cercetat de Serviciul Vamal. Reprezentanții instituției au declarat pentru NM că, dacă se va stabili că banii provin dintr-o sursă legală, aceștia îi vor fi returnați diplomatului.

Anterior, aceștia au confirmat că este vorba despre un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: