Noi detalii despre explozia de la Botanica. Un adolescent s-a ales cu arsuri pe mâini, piept și față
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre explozia de la Botanica. Un adolescent s-a ales cu arsuri pe mâini, piept și față

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a publicat prima versiune în cazul producerii deflagrației care s-a produs în seara de 22 februarie, într-un bloc din sectorul Botanica al capitalei. Salvatorii au precizat că trei minori au fost spitalizați și nu doi, cum s-a anunțat în ajun. Cel mai mult a avut de suferit un adolescent de 16 ani, care a suferit arsuri de gradul I, II și III, inclusiv pe față.

Pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, la fața locului activează Laboratorul Experimental Antiincendiar și specialiști din cadrul Direcției prevenire a riscurilor a IGSU. Potrivit specialiștilor, explozia ar fi fost provocată în urma încălcării regulilor de protecție împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului care funcționează pe bază de gaz natural.

Amintim că deflagrația a avut loc în seara zilei de 22 februarie, la bucătăria comună de la etajul doi al unui bloc cu 6 nivele din str. Independenței. În urma exploziei, patru persoane au avut de suferit.

Trei minori cu vârstele de un an, zece ani și șaisprezece ani au suferit traumatisme și au fost internați în spitalele „Valentin Ignatenco” și „Emilian Coțaga” din municipiul Chișinău.

Minorii de un an și zece ani au suferit traumatisme ușoare, fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagrației, iar băiatul de șaisprezece ani a suportat arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față, fiind în încăperea unde s-a produs deflagrația.

O femeie care de asemenea s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme ușoare. Starea tuturor persoanele este satisfăcătoare.

Persoane decedate nu au fost raportate. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: