Facebook/GBM

Noi detalii despre gardul care a avariat două mașini. Agentul economic care l-a instalat va plăti reparațiile

Agentul economic care a instalat gardul care s-a prăbușit duminică peste două mașini parcate în pe strada Nicolae Costin din capitală își va asuma cheltuielile pentru despăgubirea proprietarilor. Anunțul a fost făcut de către pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Vadim Brînzaniuc a declarat, în cadrul ședinței operative de la primărie, că gardul a fost construit ca un obiectiv de protecție pe un șantier de construcție. Lucrările pe acel șantier au început în lipsa actelor permisive. Cazul a ajuns în instanță, iar în decembrie anul trecut, Curtea Supremă de Justiție a anulat toate actele ce țin de acel șantier. În această primăvară, groapa de fundație a fost acoperită. Ulterior însă s-a decis continuarea lucrărilor, după ce agentul economic a dat asigurări că gardul de protecție va rezista.

Pretorul a menționat că în zona respectivă agenții economici au construit blocurile, iar sistemul de ape pluviale nu a fost construit. Astfel că, în urma inundațiilor, a cedat o parte din  gard.

Potrivit lui Vadim Brînzaniuc, acel perete a început a fi demolat astăzi în întregime, iar în locul său va fi construit un grad de protecțiee mai sigur. Agentul economic va depune în ziele următoare actele necesare la Primărie pentru a construi un sistem de canalizare pentru apele pluviale.

Raportând despre alte pagube ale ploii, șeful Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, Serghei Carp, a comunicat că s-a intervenit pentru a evacua zece arbori doborâți de vânt.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: