Noi detalii despre gardul care a avariat două mașini. Agentul economic care l-a instalat va plăti reparațiile
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre gardul care a avariat două mașini. Agentul economic care l-a instalat va plăti reparațiile

Agentul economic care a instalat gardul care s-a prăbușit duminică peste două mașini parcate în pe strada Nicolae Costin din capitală își va asuma cheltuielile pentru despăgubirea proprietarilor. Anunțul a fost făcut de către pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Vadim Brînzaniuc a declarat, în cadrul ședinței operative de la primărie, că gardul a fost construit ca un obiectiv de protecție pe un șantier de construcție. Lucrările pe acel șantier au început în lipsa actelor permisive. Cazul a ajuns în instanță, iar în decembrie anul trecut, Curtea Supremă de Justiție a anulat toate actele ce țin de acel șantier. În această primăvară, groapa de fundație a fost acoperită. Ulterior însă s-a decis continuarea lucrărilor, după ce agentul economic a dat asigurări că gardul de protecție va rezista.

Pretorul a menționat că în zona respectivă agenții economici au construit blocurile, iar sistemul de ape pluviale nu a fost construit. Astfel că, în urma inundațiilor, a cedat o parte din  gard.

Potrivit lui Vadim Brînzaniuc, acel perete a început a fi demolat astăzi în întregime, iar în locul său va fi construit un grad de protecțiee mai sigur. Agentul economic va depune în ziele următoare actele necesare la Primărie pentru a construi un sistem de canalizare pentru apele pluviale.

Raportând despre alte pagube ale ploii, șeful Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, Serghei Carp, a comunicat că s-a intervenit pentru a evacua zece arbori doborâți de vânt.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: