Noi detalii despre incendiul de la Penitenciarul Lipcani. Totul a pornit de la un deținut care s-a opus transferului
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre incendiul de la Penitenciarul Lipcani. Totul a pornit de la un deținut care s-a opus transferului

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a oferit detalii despre incidentul care s-a produs în după-amiaza de 7 iulie la Penitenciarul nr. 2 Lipcani. Potrivit reprezentanților instituției, dezordinile au izbucnit după ce un deținut s-a opus în mod agresiv transferului în alt penitenciar. Acesta a dat foc celulei și a instigat și alți condamnați. În rezultat, au fost distruse mai multe încăperi.

„Întru informarea corectă a societății privind incidentul care a avut loc în după amiaza zilei de 7 iulie 2021, în Penitenciarul nr.2–Lipcani, comunicăm că un deținut s-a opus în mod agresiv acțiunilor legale de transfer în altă instituție penitenciară, incendiind celula și instigând și alți deținuți la acțiuni deviante, de dezordini, în rezultatul cărora au fost distruse mai multe încăperi ale instituției”, se arată în comunicatul ANP.

Administrația Națională a Penitenciarelor mai precizează că, datorită sprijinului organelor de poliție și al pompierilor, incendiul a fost lichidat, iar situația a fost remediată.

Despre cele întâmplate au fost informate procuratura, poliția, precum și Oficiului Avocatului Poporului. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele de drept abilitate în efectuarea cercetărilor, iar Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta internă pe acest caz.

Totodată, va fi înaintată și o acțiune civilă în judecată pentru ca persoanele care se fac vinovate să achite despăgubirile materiale.

Menționăm că nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: