„Recomandarea către cetățeni e să stea acasă”. Slujbele de Paște vor avea loc
Full Article 2 minutes read

„Recomandarea către cetățeni e să stea acasă”. Slujbele de Paște vor avea loc

Slujbele de Paște vor avea loc. O decizie în acest sens a fost luată de către Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, astăzi, 9 aprilie.

Astfel, a fost luată decizia ca „slujbele de Florii, din săptămâna patimilor, precum şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite conform recomandărilor în condiţiile stării de urgenţă emise de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova”, se anunță într-un comunicat al Mitropoliei.

„Cetățenilor le recomandăm să fie acasă, să privească slujbele la televizor. Toate slujbele vor avea loc. Noi nu putem, nu dorim și nu vom face acest lucru. Nu vom interzice slujbele, dar recomandarea către cetățeni e să stea acasă”, a declarat Dodon într-un material video publicat pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Mitropolia Moldovei a anunțat „celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt”. Totodată, „sfințirea darurilor de Paști se va face conform binecuvântării ierarhului locului, iar pentru parohiile Eparhiei de Centru va fi emis mai târziu un comunicat privind modalitatea oficierii acestui ritual pascal”.

Mai mult, Mitropolia a informat că focul sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Chișinău. În acest sens, Dodon a zis că cheltuielile pentru transport vor fi suportate de către niște agenți economici privați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: