„Noi organizăm, dar nu achităm”. Două autocare cu cetățeni ai Republicii Moldova sunt blocați la hotarul Austriei și Ungariei
Full Article 2 minutes read

„Noi organizăm, dar nu achităm”. Două autocare cu cetățeni ai Republicii Moldova sunt blocați la hotarul Austriei și Ungariei

Două autocare cu cetățeni ai Republicii Moldova sunt blocați la hotarul Austriei și Ungariei. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică care a avut loc astăzi, 15 martie. 

„Pe parcursul nopții am fost contactați de reprezentanții unei companii de transport. Două autocare cu cetățeni ai Republici Moldova stau blocați la hotarul Austriei și Ungariei”, a declarat Chicu. „Sunt nevoit și aici să remarc o lipsă de responsabilitate totală și aici în primul rând a agenților economici, dar și a călătorilor, care s-au pornit din Trento pe 13 martie. Adică cu 2 zile în urmă, atunci când era situație critică, erau închise hotarele și era previzibil acest scenariu. Cu toate acestea, agentul economic a pus la dispoziție două autocare, cetățenii au urcat și stau blocați la hotar”, a mai declarat premierul.

Mai mult, Chicu a spus că va fi organizată o cursă charter de la Viena. „Am găsit compania, am coordonat cu autoritățile Austriei acest lucru. Costurile sunt mari și vor fi achitate de compania respectivă de transport. Noi organizăm, dar nu achităm”, a mai menționat prim-ministrul.

Acesta a mai precizat că autoritățile de la Chișinău au reușit să evacueze „un număr semnificativ de artiști ai Teatrului de Operă și Balet, care erau în turneu, în Spania, încă din februarie. Au fost prinși de situație și am organizat pe parcursul nopții o rută charter. Toți au venit acasă. Nimeni nu manifestă simptome de contaminare. Sunt monitorizați”, a spus Chicu.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu COVID-19. În același timp, 27 de persoane sunt suspecte, iar  8 158 se află sub supraveghere la domiciliu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: