„Noi pierdem oameni, nu sunt mulțumit”. Zelenski, despre rezultatele contraofensivei ucrainene
Full Article 2 minutes read

„Noi pierdem oameni, nu sunt mulțumit”. Zelenski, despre rezultatele contraofensivei ucrainene

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că războiul a trecut la o nouă etapă și a recunoscut că forțele armate ucrainene nu au putut să-și atingă obiectivele planificate în timpul contraofensivei din vară. Declarațiile au fost făcute de Zelenski într-un interviu pentru Associated Press

Suntem într-o nouă fază de război, iar acesta este un fapt. Iarna în general este o nouă etapă a războiului”, a spus Zelenski.

Întrebat dacă este mulțumit de rezultatele contraofensivei ucrainene, Zelenski a răspuns: „Uitați-vă, noi nu dăm înapoi, sunt mulțumit. Luptăm cu a doua armată din lume, sunt mulțumit. Noi pierdem oameni, nu sunt mulțumit. Nu am primit toate armele pe care le-am dorit, nu pot fi mulțumit, dar nici nu mă pot plânge prea mult. Noi am dorit să obținem rezultate mult mai rapide [ale contraofensivei]. Din acest punct de vedere, din păcate nu am realizat ceea ce am dorit. Și acesta este un fapt”. 

Potrivit lui Zelenski, Kievul nu a primit toate armele necesare de la aliații săi, astfel forțele armate ucrainene nu pot desfășura o ofensivă rapidă.

Nu există suficientă forță pentru a obține rezultatele dorite mai repede. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm. Noi suntem încrezuți în acțiunile noastre. Luptăm pentru ceea ce ne aparține”, a mai spus Zelenski.

Pe 25 mai 2023, consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, declara că forțele armate ale Ucrainei au început operațiunea contraofensivă contra trupelor ruse pentru a-și elibera teritoriile ocupate. Podoleak dădea asigurări că Ucraina nu va folosi arme occidentale primite de la aliați pentru a lupta pe teritoriul rusesc, ci le va folosi pentru a-și elibera teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: