„Noi vom decide când și cum”. Igor Dodon propune ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate în octombrie-noiembrie 2021
Full Article 2 minutes read

„Noi vom decide când și cum”. Igor Dodon propune ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate în octombrie-noiembrie 2021

Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că alegerile parlamentare anticipate ar trebui organizate anul viitor, în luna octombrie-noiembrie. În cadrul intervenției LIVE din dimineața de 20 noiembrie, acesta a declarat că formula de dizolvare a parlamentului depinde de Partidul Socialiștilor (PSRM), iar alte formațiuni parlamentare nu vor susține demiterea guvernului Chicu, pentru că multe dintre ele nu au șanse să acceadă în următorul legislativ. 

„Acest parlament trebuie să fie dizolvat, întrebarea e când și cum. În acest parlament, avem 40 de deputați minimum, fără socialiști, care nu vor alegeri parlamentare anticipate. Dacă socialiștii ar fi împotrivă, vom avea 70-80 de deputați împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Formula dizolvării ține de PSRM. Noi vom decide când și cum”, a declarat Dodon.

Președintele în exercițiu s-a arătat sigur că alte fracțiuni și grupuri parlamentare nu vor susține demiterea guvernului Chicu, pentru că nu au șanse să acceadă în următorul legislativ.

„Am auzit că Filip, Candu, Șor, Năstase se gândesc la o moțiune de cenzură. Dar înțelegeți că dacă mergeți la anticipate ați dispărut de pe arena politică? Eu merg la anticipate fără probleme, dar voi ce veți face? Eu și cu doamna Sandu mergem la anticipate. De aceea cred că guvernul nu va fi demis de alți jucători”, a explicat Dodon.

Igor Dodon propune organizarea alegerilor parlamentare anticipate în toamna lui 2021.

„Nu cred că alte partide vor putea găsi voturile necesare pentru a demite guvernul. Trecem iarna și în martie-aprilie vom lua decizia ce facem mai departe. Dacă găsim și găsim oportun să mergem la anticipate, dar eu cred că trebuie de dizolvat acest parlament, atunci găsim formula legală. Eu aș propune ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna octombrie-noeimbrie 2021”, a mai spus Dodon.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: