Noile prețuri la gazele naturale au intrat în vigoare. Moldovagaz explică cum se va calcula factura la gaz, în august
Full Article 2 minutes read

Noile prețuri la gazele naturale au intrat în vigoare. Moldovagaz explică cum se va calcula factura la gaz, în august

Noile prețuri la gazele naturale au intrat în vigoare și vor fi aplicate începând cu data de 12 august, anunță Moldovagaz. Potrivit unei note informative emise de companie, în luna august, procesul de citire a indicilor contorului de gaz va avea loc de două ori, pentru a afla volumul de gaze naturale consumate până la intrarea în vigoare a noilor tarife, și după aceasta.

Astfel, angajații Moldovagaz vor lua indicii de pe contorul de gaz în perioada 12-15 august pentru a determina volumului de gaze naturale consumat până la data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale.

Ulterior, în perioada 25 august și 3 septembrie, vor lua indicii de pe contorul de gaz pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat după data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale.

Amintim că Agenția Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a majorat tariful la gaze cu 24% de la 18,62 lei la 23 lei pentru un metru cub de gaze naturale consumate. Potrivit deciziei ANRE, tariful intră în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial – 12 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: