Nosatîi, la summit-ul aliaților NATO: Protecția spațiului aerian este prioritară pentru că riscul atacului din aer e mai înalt
Full Article 1 minutes read

Nosatîi, la summit-ul aliaților NATO: Protecția spațiului aerian este prioritară pentru că riscul atacului din aer e mai înalt

Toate domeniile sistemului de apărare al Republicii Moldova se află în proces de modernizare și transformare. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în marja summitului miniștrilor apărării din cadrul NATO din 15 iunie. 

Anatolie Nosatîi a menționat că absolut toate domeniile sistemului de apărare sunt în curs de modernizare, nu doar protecția spațiului aerian. „Protecția spațiului aerian trece în prim plan, deoarece riscul unui atac aerian este puțin mai mare decât cel al unui atac terestru. Un atac terestru este în principiu imposibil”, a declarat ministrul, adăugând că, în prezent, riscul unei amenințări militare reale la adresa Republicii Moldova este minim.

Amintim că ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, participă la summitul miniștrilor apărării din cadrul NATO, care are loc la Bruxelles, în perioada 15-16 iunie. Acesta este ultima reuniune a miniștrilor Apărării înainte de marele summit NATO de la Vilnius, din iulie. La summitul de la Vilnius va participa și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: