Noul ambasador al UE în Republica Moldova Janis Mazeiks a ajuns la Chișinău. Primul mesaj din Aeroport
Full Article 2 minutes read

Noul ambasador al UE în Republica Moldova Janis Mazeiks a ajuns la Chișinău. Primul mesaj din Aeroport

Noul ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova Janis Mazeiks a ajuns la Chișinău. Pe 2 septembrie, diplomatul leton a publicat o fotografie din aeroportul capitalei Moldovei.

„Tocmai am aterizat la Chișinău, unde voi începe să lucrez în calitate de Ambasador desemnat al UE în Republica Moldova. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu oamenii și instituțiile din țară pentru a dezvolta relațiile și parteneriatul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a menționat acesta în limba engleză și în română.

Joi dimineață, diplomatul a publicat o fotografie din Aeroportul din Riga.

„După 26 de ani în serviciul diplomatic al Letoniei, plec pentru un timp, ca să mă alătur Delegației UE în Moldova cu un mic curcubeu în Aeroportul din Riga”, a scris diplomatul.

Amintim că, la sfârșitul lunii august, după un mandat de patru ani, fostul ambasador al UE în Moldova Peter Michalko a fost numit în funcția de șef al Delegației UE în Azerbaidjan. În locul său, a fost desemnat Jānis Mažeiks, diplomat leton, membru permanent al Letoniei la ONU din 3 septembrie 2013. Acesta este politolog de profesie, magistru în drepturile omului și democrație.

Acesta vorbește limbile: letonă, engleză, rusă, franceză și daneză. Este căsătorit și are trei copii.

Anul trecut, ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Republica Letonia, Andrian Roșa, s-a întâlnit cu Janis Mazeiks, care ocupa funcția de subsecretar de stat – Director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: