NTV Moldova s-a râzgândit. Emisiunile rusești rămân pe post
Full Article 2 minutes read

NTV Moldova s-a râzgândit. Emisiunile rusești rămân pe post

Administrația NTV Moldova s-a răzgândit și susține că va continua să difuzeze emisiunile informativ-analitice produse în Federația Rusă, informează portalul Media-Azi.md. Asta cu toate că, acum mai bine de o lună, televiziunea informa Consiliul Audiovizualului (CA) că renunță la retransmiterea acestora. 

Managementul NTV Moldova a anunțat CA, printr-o scrisoare din 25 ianuarie, că în grila de emisie a postului de televiziune revin emisiunile „Центральное телевидение” (din rusă, „Televiziunea Centrală”), care apărea pe post sâmbătă seara, „Итоги недели с Ираидой Зейналовой” („Totalurile săptămânii cu Iraida Zeinalova”), difuzat în serile de duminică, și buletinul informativ zilnic „Сегодня” (Azi).

Media Azi a scris anterior că NTV Moldova a anunțat CA  la mijlocul lunii decembrie anul trecut că renunță la aceste programe. Totuși, chiar dacă buletinul de știri „Сегодня” nu mai apărea pe post, emisiunile „Центральное телевидение” și „Итоги недели” se difuzau în continuare în weekend, la ora 19:00.

În decembrie 2020, Parlamentul a anulat prevederile Codului serviciilor media audiovizuale care permiteau retransmiterea emisiunilor cu caracter informativ-analitic și militar doar din țările care au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, SUA și Canada. Astfel, pe micile ecrane din Republica Moldova au revenit emisiunile din Federația Rusă care o perioadă au fost interzise spre difuzare pe teritoriul țării. Rusia se numără printre țările care au semnat, dar nu au ratificat această convenție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: