Nu a reușit să ajungă primar, dar nu se lasă. Tauber își deschide birou parlamentar la Bălți
Full Article 3 minutes read

Nu a reușit să ajungă primar, dar nu se lasă. Tauber își deschide birou parlamentar la Bălți

Un birou parlamentar al deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, va fi deschis la Bălți. Anunțul a fost făcut, în data de 5 ianuarie, de reprezentanții partidului. Sursa mai declară că în cadrul biroului vor avea loc întâlniri cu locuitorii municipiului pentru a fi soluționate problemele cu care se confruntă aceștia.

„V-am promis că voi fi activă, că îmi voi petrece aproape tot timpul aici și că voi contribui la implementarea multor reforme, indiferent de statutul meu în municipiul Bălți, care reprezintă simbolul speranței și luptei. Pentru început, vom implementa proiecte sociale, care sunt atât de necesare pentru oameni. Biroul deputatului Marina Tauber va fi deschis în curând. În cadrul acestuia, voi avea întâlniri cu oamenii, mă voi implica în soluționarea problemelor cu care se confruntă aceștia”, a declarat Tauber.

Candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale noi din Bălți, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate. În urma unor audieri, membrul CEC, Pavel Postica, a constatat că cifra minimă de cheltuieli care nu a fost declarată către autoritatea centrală de către candidatul Partidului Șor a fost de 34 260 mii de lei. Postică a explicat că, împreună cu cifra de 734 de mii de lei înregistrată la data de 1 decembrie de către Partidul Șor la rubrica cheltuieli, această formațiune politică depășește plafonul de cheltuieli aprobat de către CEC pentru municipiul Bălți. Cifra maximă aprobată pentru cheltuieli electorale în municipiul Bălți este de 759 289 de lei, potrivit Moldpres.

„Întrucât concurentul electoral al Partidului Șor, Marina Tauber, a depășit cu nou mii de lei plafonul de cheltuieli aprobat de autoritatea electorală și a folosit fonduri nedeclarate autorității electorale, în scopul descurajării obținerii unui mandat de ales al poporului prin folosirea fondurilor bănești nedeclarate, îndemn membrii CEC să solicite Judecătoriei Bălți anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral”, declara Pavel Postica.

Ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.

În consecință, în turul doi au participat candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi). Nicolai Grigorișin a învins în turul doi al alegerilor locale anticipate de la Bălți, deși prezența la vot a constituit mai puțin de 10%. Grigorișin a câștigat alegerile din mun. Bălți cu 7148 de voturi (84,77%). Contracandidatul său, Nicolae Chiriliciuc, a obținut 1248 de voturi (15,23%).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: