„Nu am ce să ascund, trăiesc cinstit”. Reacția lui Tauber după venirea lui Robu în parlament
Full Article 2 minutes read

„Nu am ce să ascund, trăiesc cinstit”. Reacția lui Tauber după venirea lui Robu în parlament

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber susține că cererea procurorului general interimar Dumitru Robu, privind ridicarea imunității parlamentare, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală în cazul său și al lui Ilan Șor ar fi o răfuială politică. Speakerul Parlamentului Igor Grosu a precizat că deputații nu vor examina în ședința din 19 mai subiectul.

Marina Tauber susține în spatele solicitării Procuraturii ar fi interese politice.

E clar că se scumpește benzina, sunt mai multe probleme în țară, cu care stimată sau nestimată guvernare nu puteți face nimic. Și atâta timp cât Ilan Șor, în calitate de președinte a partidului și eu, ca vicepreședinte și deputat, suntem foarte vocali și vorbim mult despre criza în care voi ați adus țara, voi nu aveți altă soluție decât să ne închideți gura prin venirea domnului procuror general interimar Robu. Eu, desigur, nu mă tem de nimic, deja o dată mi s-a ridicat imunitatea. (…) Să știți că nu ne oprim, nu mă tem, nu am ce să ascund, trăiesc cinstit și pot să răspund pentru tot. Reiterez poziția mea și a noastră: dl Robu este utilizat în interes politic”, a declarat aceasta.

În replică, speakerul Parlamentului Igor Grosu i-a spus că solicitarea Procuraturii nu va fi examinată astăzi. El i-a cerut Olesei Stamate să stabilească ora ședinței Comisiei juridice.

Doamna președintă a Comisiei juridice, vă rog să îi comunicați din timp doamnei deputat unde să vină la Comisie ca să ia cunoștință de învinuirile aduse. Înțeleg că a avut așteptări ca astăzi să se întâmple acest lucru. Astăzi nu o să vă întrețineți cu procurorii. Dar dacă isistați, știți unde e adresa, puteți cere o audiență”, a precizat Grosu.

***

Procurorul general interimar Dumitru Robu a venit la ședința plenară a Parlamentului. Președintele Legislativului Igor Grosu a precizat că au parvenit 4 cereri din partea procurorului general interimar. Două dintre acestea îl vizează pe deputatul Ilan Șor și alte două – pe deputata Marina Tauber. Procuratura solicită ridicarea imunității parlamentare a acestora, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală.

Cei doi deputați ai Partidului „ȘOR” sunt acuzați de spălare de bani și escrocherie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: