„Nu am încălcat legislația”. Reacția lui Pînzari, după ce a fost reținut
Full Article 2 minutes read

„Nu am încălcat legislația”. Reacția lui Pînzari, după ce a fost reținut

Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, a transmis un mesaj prin intermediul familiei sale după ce pe 30 iulie a fost reținut de oamenii legii. Acesta susține că nu a încălcat legislația. 

„Un citat spune că ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine să nu se grăbească nimeni să mă ardă pe rug sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt „bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, a spus Alexandru Pînzari.

„La final vreau să spun următoarele. Sunt lucruri despre care nu se vorbește! Știu ce am oferit Republicii Moldova prin serviciul meu, sau prin lupta mea cu arma în mână pentru integritatea teritorială, și nimeni nu știe mai bine istoria mea și a altor ofițeri, decât cei cu care cot la cot am luptat cu criminalitatea”, a mai spus Alexandru Pînzari.

Menționăm că Alexandru Pînzari a fost reținut de oamenii legii în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul IGP al MAI.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a lui Pînzari, precum și asupra măsurii preventive.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: