„Nu e bărbătește”: Constantinov îi răspunde lui Șor, după ce fost acuzat că a încercat să înainteze în Comitetul Executiv rude, copii și amante ale deputaților
Full Article 3 minutes read

„Nu e bărbătește”: Constantinov îi răspunde lui Șor, după ce fost acuzat că a încercat să înainteze în Comitetul Executiv rude, copii și amante ale deputaților

Președintele Adunării Populare din Găgăuzia (APG), Dmitri Constantinov, a venit cu o reacție, după ce politicianul fugar, Ilan Șor, l-a acuzat că ar fi încercat să propună, în funcția de membru al Comitetului Executiv, rude, copii, dar și amante ale deputaților locali. Constantinov a calificat declarațiile lui Șor drept un „fake„  și „aberații complete”.  

„Când am auzit pentru prima dată despre asta, am înțeles deodată că este o aberație completă, un fake, pentru că oamenii normali nu pot să vorbească despre asta. Nici măcar nu e bărbătește, sincer vorbind. (…) Trebuia să prezinte lista. Aici nu e China, repede avea să ne lămurim câți copii sunt, rude sau amante de ale mele sau deputați apropiați. Întrebarea ar fi dispărut de la sine”, a declarat Constantinov pentru Nokta.

Președintele APG spune că Șor ar fi inclus, de altfel, în lista pe care o propune pentru funcții în Executivul de la Comrat, mai mulți oameni care ar fi susținători ai deputaților din APG.

„Poate despre asta a vrut să spună, dar a zis de mine? Cred că este o greșeală. El greșește. În Găgăuzia, pur și simplu totul este puțin diferit, nu ca la Orhei. Oricine nu ar fi fost aici, în locul meu, nu i-ar fi plăcut această atitudine”, a mai spus oficialul.

Constantinov a chemat-o pe Evghenia Guțul să își îndeplinească obligațiile asumate în campania electorală pentru funcția de bașcan, or, spune el, timp de trei luni „nicio promisiune dată nu a fost realizată”. „Deputații nu vă vor încurca”, a conchis el.

Amintim că Adunarea Populară a autonomiei a respins recent echipa Comitetului Executiv al Găgăuziei, în frunte cu bașcanul Evghenia Guțul, propusă de Șor, pe motiv că membrii echipei guvernatorului nu cunosc limba găgăuză. În total, șapte candidați au picat „testul limbii”. Mai târziu, Șor a declarat că Dmitri Constantinov i-ar fi propus o listă de persoane „plină de amante, cumetri și copii ai deputaților”, care, însă, nu ar fi fost acceptată – motiv pentru care APG ar refuza să numească Executivul propus de el.

Menționăm că APG s-a întrunit astăzi, 4 august, într-o nouă ședință, pentru a discuta și decide soarta Comitetului Executiv propus de Șor. Ședința a avut loc pe fonul unei acțiuni de protest, organizat în fața clădirii Comitetului. După aproape 2 ori de dezbateri, ședința s-a încheiat, fără a fi aprobată vreo decizie. Constantinov a declarat pentru Nokta că motivul pentru care nu s-a ajuns la nici un consens nici azi a fost că persoanele propuse pentru posturile de deputați și șefi de administrații „nu îndeplinesc cerințele”. De menționat că deputații locali nu au ajuns să examineze cele șapte candidaturi care au picat „testul limbii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: