„Nu este o faptă bărbătească”. Reacția lui Șor, după ce Platforma DA a sesizat CC
Full Article 3 minutes read

„Nu este o faptă bărbătească”. Reacția lui Șor, după ce Platforma DA a sesizat CC

Liderul Partidului „ȘOR” a venit cu o reacție la decizia Platformei Demnitate și Adevăr (DA) de a sesiza Curtea Constituțională (CC), cu privire la scoaterea formațiunii în afara legii. Pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a publicat o adresare către Andrei Năstase și a calificat inițiativa drept o tentativă de ridicare a ratingului politic. 

Ilan Șor a scris că a susținut candidatura lui Năstase la funcția de premier: „Chiar intenționam să-ți fac un cadou: să NU votez un guvern în frunte cu tine. Dar Sandu a decis să nu se facă de rușine cu un astfel de candidat, să nu se facă de râs. Persoanal, cred că e păcat. Și cum m-ai recompensat, Andrei, pentru atitudinea mea sinceră? Cu această sesizare ilegală, lipsită de sens și perspective la CC. Nu este o faptă bărbătească. Știi ce e? Convulsii!”.

Politicianul cercetat penal în dosarul fraudei bancare susține că inițiativa Platformei DA este o tentativă de a atrage atenția: „Înțeleg că este dureros să conștientizezi că nu a mai rămas nimic din popularitatea de odinioară. Înțeleg că atunci când vezi în sondaje mai puțin de 2% te-ai întristat. Și mai e și primăvară și sezonul acutizării. Dar cu astfel de fapte, Andrei, nu îți vei ridica ratingul vestejit”.

Андрей, не надоело ещё потешать публику? С тебя и так уже все ухахатываются. У тебя больше нет ни друзей, ни партнеров….

Publicată de Ilan Shor pe Marţi, 30 martie 2021

Reacția vine după ce reprezentanții Platformei DA au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”. Anunțul a fost făcut pe 30 martie, într-un briefing de presă.

„Platforma DA va face tot ce îi stă în puteri pentru a curăța clasa politică de tot ce înseamnă penali. Ne dorim în viitor un parlament fără infractori, fără penali, fără oameni care-și ascund averile prin off shor-uri”, a declarat liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Precizăm că NM a solicitat anterior un comentariu din partea deputaților Partidului „ȘOR” Denis Ulanov și Marina Tauber, însă aceștia au declarat că vor veni mai târziu cu o reacție.

***

Amintim că liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: