„Nu mă va opri să lupt cu schemele din sistemul de sănătate”. Ala Nemerenco atacă în judecată trei deputați socialiști
Full Article 2 minutes read

„Nu mă va opri să lupt cu schemele din sistemul de sănătate”. Ala Nemerenco atacă în judecată trei deputați socialiști

Ala Nemerenco, consiliera președintelui țării, i-a acționat în judecată pe deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia și Nichita Țurcan. Anunțul a fost făcut de aceasta pe 5 februarie, pe pagina sa de Facebook.

Ala Nemerenco a scris că i-a atacat în judecată pe cei trei deputați socialiști pentru a-și apăra demnitatea și reputația profesională.

„Cu referire la atacul concertat la care sunt supusă în ultimele săptămâni – am inițiat procedurile juridice de acționare în judecată pentru apărarea demnității și reputației profesionale contra celor implicați direct în această campanie – deputații socialiști Odnostalco, Darovannaia, Țurcan. Înțeleg frica socialiștilor și nevoia lor de a denigra oamenii de care se tem. Aceasta nu mă va opri să lupt cu schemele din sistemul de sănătate și să muncesc pentru un sistem medical mai bun, pe care îl merită cetățenii noștri”, a scris consiliera Maiei Sandu.

Cu referirile la atacul concertat la care sunt supusă în ultimele săptămâni – am inițiat procedurile juridice de…

Publicată de Ala Nemerenco pe Vineri, 5 februarie 2021

În ajun, cei șase lucrători medicali menționați de deputații PSRM alături de consilierul prezidențial Ala Nemerenco au adresat o scrisoare publică prin carele solicită deputaților socialiști să-și ceară scuze pentru acuzația că au primit ilegal diplome de masterat. Oleg Lozan, Mihai Ciocanu, Valeriu Sava, Svetlana Stefăneț, Pavel Ursu și Viorel Soltan susțin că le-a fost atacată direct imaginea, onoarea și demnitatea și își rezervă dreptul de a apela la instanța de judecată pentru a-și face dreptate.

Potrivit socialiștilor, aceștia ar fi primit diplome de masterat în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”.

Pe 3 februarie, aripa tînără a PSRM a organizat un flashmob în fața clădirii Președinției cu sloganul „Oamenii buni nu falsifică diplomele”.

În replică, Ala Nemerenco a explicat că, în medicină, diplomele sunt obținute altfel decât în cazul altor specialități. Aceasta a argumentat că acuzațiile socialiștilor sunt răzbunări personale pentru că atunci când deținea funcția de ministru al Sănătății, a oprit „anumite scheme”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: