„Nu ne dăm bătuți!” PUN va cere la Curtea Supremă de Justiție sacționarea lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

„Nu ne dăm bătuți!” PUN va cere la Curtea Supremă de Justiție sacționarea lui Igor Dodon

Curtea de Apel a respins cererea lui Octavian Țîcu, prin care acesta cere ca Igor Dodon să fie sancționat, pe motiv că a utilizat resurse administrative în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut pe 30 octombrie, de către membrul Partidului Unității Naționale (PUN) Ion Cobîșenco, care a precizat că decizia magistraților va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

x

Magistrații au respins acțiunea înaintată de Octavian Țîcu. Hotărârea poate fi atacată la CSJ, inițiativă pe care reprezentanții PUN au anunțat că o vor face.

„În ciuda faptului că Igor Dodon a încălcat vădit legislația electorala prin folosirea resurselor administrative, nimeni nu își asumă responsabilitatea să îl sancționeze. Astăzi Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Octavian Ticu. Nu ne dăm bătuți!
Atacăm hotărârea la Curtea Supremă de Justiție”, a scris membrul PUN pe pagina sa de Facebook.

„Nu ne dăm bătuți!” PUN va cere la Curtea Supremă de Justiție sacționarea lui Igor Dodon

Facebook/Ion Cobîșenco

Amintim că, pe 20 octombrie, PUN a expediat o cerere de chemare în instanță la Judecătoria Chișinău în care era vizat Igor Dodon. Reprezentanții formațiunii reclamă că Igor Dodon, în calitate de concurent electoral, a încălcat legislația și a utilizat resurse administrative în cadrul campaniei electorale. Mai exact, este vorba despre evenimentul din 18 octombrie, când Igor Dodon a participat, alături de primarul capitalei, Ion Ceban, la campania de plantare a arborilor în Chișinău.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au respins ca fiind neîntemeiată contestația lui Octavian Țîcu, pe motiv că „autorul nu a demonstrat că primarul capitalei Ion Ceban sau concurentul Igor Dodon ar fi făcut agitație electorală”.

De cealaltă parte, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon declara atunci: „Le recomandăm acestor domni unioniști cu partide separate să aștepte data de 1 noiembrie și să afle opinia și alegerea poporului”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: