„Nu ne dăm bătuți!” PUN va cere la Curtea Supremă de Justiție sacționarea lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

„Nu ne dăm bătuți!” PUN va cere la Curtea Supremă de Justiție sacționarea lui Igor Dodon

Curtea de Apel a respins cererea lui Octavian Țîcu, prin care acesta cere ca Igor Dodon să fie sancționat, pe motiv că a utilizat resurse administrative în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut pe 30 octombrie, de către membrul Partidului Unității Naționale (PUN) Ion Cobîșenco, care a precizat că decizia magistraților va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Magistrații au respins acțiunea înaintată de Octavian Țîcu. Hotărârea poate fi atacată la CSJ, inițiativă pe care reprezentanții PUN au anunțat că o vor face.

„În ciuda faptului că Igor Dodon a încălcat vădit legislația electorala prin folosirea resurselor administrative, nimeni nu își asumă responsabilitatea să îl sancționeze. Astăzi Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Octavian Ticu. Nu ne dăm bătuți!
Atacăm hotărârea la Curtea Supremă de Justiție”, a scris membrul PUN pe pagina sa de Facebook.

„Nu ne dăm bătuți!” PUN va cere la Curtea Supremă de Justiție sacționarea lui Igor Dodon

Facebook/Ion Cobîșenco

Amintim că, pe 20 octombrie, PUN a expediat o cerere de chemare în instanță la Judecătoria Chișinău în care era vizat Igor Dodon. Reprezentanții formațiunii reclamă că Igor Dodon, în calitate de concurent electoral, a încălcat legislația și a utilizat resurse administrative în cadrul campaniei electorale. Mai exact, este vorba despre evenimentul din 18 octombrie, când Igor Dodon a participat, alături de primarul capitalei, Ion Ceban, la campania de plantare a arborilor în Chișinău.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au respins ca fiind neîntemeiată contestația lui Octavian Țîcu, pe motiv că „autorul nu a demonstrat că primarul capitalei Ion Ceban sau concurentul Igor Dodon ar fi făcut agitație electorală”.

De cealaltă parte, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon declara atunci: „Le recomandăm acestor domni unioniști cu partide separate să aștepte data de 1 noiembrie și să afle opinia și alegerea poporului”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: