„Nu poți să dezminiți ceea ce din start nu a avut loc”. Reacția lui Ion Ceban la informațiile privind aprobarea Acordului adițional de colaborare cu Primăria București
Full Article 2 minutes read

„Nu poți să dezminiți ceea ce din start nu a avut loc”. Reacția lui Ion Ceban la informațiile privind aprobarea Acordului adițional de colaborare cu Primăria București

La ședința primăriei Chișinău din 15 ianuarie curent a fost aprobat, dar nu semnat Acordul adițional de colaborare dintre municipiul Chișinău și municipiul București. Declarațiile aparțin edilului capitalei, Ion Ceban și au fost făcute astăzi, 20 ianuarie. Precizările vin în contextul în care potrivit lui Ceban, unele instituții media au abordat greșit acest subiect. În acest sens, Ceban a solicitat surselor mass media care „au publicat știri privind semnarea Acordului adițional de colaborare între Chișinău și București să dezmintă informațiile false”. 

„În ultimele zile am citit în presă că lui Ion Ceban cineva i-a stricat planurile și că Bucureștiul dezminte că consilierii din ambele orașe nu au semnat nici un acord. O să vin cu o precizare și mai ales să chem la responsabilitate reprezentanții mass-media pentru că nu poți să dezminiți ceea ce din start nu a avut loc și nici nu a fost planificat”, a declarat Ceban.

Mai mult, „nu a fost vorba despre faptul că noi vom semna în acea ședință vreun acord. A fost votarea acestuia conform procedurilor legale determinate de legislația Republicii Moldova, iar reprezentanții consiliului municipal București au fost oaspeții noștri, care conform declarațiilor sunt pregătiți să voteze și ei acest acord la Bucrești”, a mai spus Ceban.

Potrivit edilului capitalei, documentul votat la Chișinău urmează să fie transmis la București prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Menționăm că acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București a fost aprobat cu votul a 42 de consilieri. La ședința CMC din 15 ianuarie a participat și o delegație oficială a Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul, Aurelian Bădulescu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: