„Nu putem limita numărul de pasageri la 50% din capacitatea transportului”. Ceban a cerut CNESP să revizuiască decizia
Full Article 2 minutes read

„Nu putem limita numărul de pasageri la 50% din capacitatea transportului”. Ceban a cerut CNESP să revizuiască decizia

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să revizuiască decizia de limitare a numărului de călători în transportul public. Primarul a menționat că administrația municipală nu poate asigura Chișinăul cu autobuze și troleibuze pe jumătate pline.

„Administraţia publică locală nu poate asigura respectarea restricţiei impuse de CNESP, conform căreia mijloacele de transport, de pe rutele publice, urmează să limiteze numărul de pasageri la 50% din capacitatea de îmbarcare. Mai ales că multe rute de microbuz și-au sistat activitatea din cauza restricţiilor și amenzilor care au fost aplicate anterior din această cauză. Asta riscăm și astăzi,” a declarat primarul capitalei Ion Ceban în cadrul unei conferinței de presă.

Potrivit edilului, pentru a evita supraaglomerarea în transportul public, autoritățile orașului încearcă să aducă un maxim de troleibuze și autobuze pe trasee. El a adăugat, de asemenea, că noile măsuri pot duce la faptul că microbuzele rămase vor înceta să funcționeze.

„Oamenii se îmbulzesc în orele de vârf pentru că toţi au nevoie să se deplaseze la muncă la şcoală sau grădiniţă. Şi eu chiar cred că transportul public este una din sursele principale de infectare cu coronavirus.
Suntem gata să mergem pe mai multe formule, doar ca să avem cât mai urgent autobuze noi la Chişinău,” a menționat Ceban.

Amintim că, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în Moldova din 17 februarie în transportul urban, interurban și internațional, pasagerii ar trebui să ocupe nu mai mult de jumătate din locuri. Vorbim despre autobuze, troleibuze, microbuze și trenuri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: