Nu-și doresc campania „Copiii LGBT în școala ta”. Petiție online, inițiată de un grup de părinți
Full Article 4 minutes read

Nu-și doresc campania „Copiii LGBT în școala ta”. Petiție online, inițiată de un grup de părinți

Un grup de părinți din Republica Moldova a inițiat o petiție online, prin care cer autorităților să anuleze campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Totodată, aceștia susțin că orice influență asupra copiilor cu scopul de a convinge să frecventeze astfel de lecții va fi privită de părinți ca o amenințare directă la adresa sănătății psihologice a acestora.

Părinții s-au arătat „extrem de îngrijorați” de decizia prin care va fi lansată campania „Copiii LGBT în școala ta” și consideră inadmisibilă înnobilarea principiilor promovate de această comunitate. Aceștia susțin că scopul final al acestei campanii este normalizarea relațiilor netradiționale în societate.

„Potrivit Convenției cu privire la drepturile copilului, aprobată de Adunarea Generală a ONU la 20 noiembrie 1989, la care Republica Moldova a aderat la 20 decembrie 1990, art. 2: „Statele părți vor respecta și vor asigura toate drepturile prevăzute în prezenta convenție fiecărui copil aflat sub jurisdicția lor, fără discriminare de nici un fel, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinii politice sau de altă natură, națională, etnică. sau originea socială, proprietatea, sănătatea și nașterea copilului, a părinților sau a tutorilor legali ai acestuia sau în orice alte circumstanțe.

Adică scopul „nobil” de promovare a acestei campanii, declarat de Centrul pentru Protecția Drepturilor Comunității LGBT, care se presupune că constă în prevenirea discriminării copiilor LGBT, a fost pe deplin garantat în republica noastră prin prevederile Convenție de 32 de ani deja. Acest fapt confirmă în mod clar prezența propagandei ascunse a acestei culturi „specifice” în rândul școlarilor, a cărei dezvoltare și psihic pot fi influențate prin direcționarea ei în direcția „corectă”, fără costuri umane și financiare speciale”, se arată în petiție.

În plus, părințiii fac apel la administrația tuturor instituțiilor de învățământ să nu ia parte la campanie. 

„Având în vedere toate cele de mai sus și ținând cont de posibila amploare a campaniei de desfășurare, finanțată activ din exterior, ne exprimăm dezacordul absolut față de prezența copiilor noștri la clase care promovează valori netradiționale care sunt contrare familiei. și fundamentele sociale ale unei societăți civilizate, precum și canoanele ortodoxe. În același timp, vă informăm că orice influență asupra copilului în scopul de a convinge și/sau constrânge să frecventeze astfel de lecții din partea personalului liceului sau a terților va fi privită de noi, părinții, ca o amenințare directă la adresa sănătatea psihologică și va atrage un apel la autoritățile competente. La rândul nostru, informăm despre un boicot deschis al tuturor inițiativelor legate de propaganda LGBT în școli și, dacă va fi necesar, vom întocmi un apel colectiv către structurile superioare”, mai scrie în petiție. 

Până la ora publicării acestei știri, petiția a fost semnată de 423 de persoane. Aceasta poate fi semnată AICI.

***

Amintim că în Republica Moldova, pe 7 noiembrie, a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din țara noastră

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora. Campania se va desfășura în luna noiembrie.

Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa. „Propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice”, au comunicat socialiștii. În loc să soluționeze problemele social-economice, socialiștii cu declarat că „autoritățile moldovenești promovează și sprijină astfel de inițiative prin adoptarea diferitor acte normative, precum și prin susținerea directă și deschisă a comunității LGBT”. Totodată, partidul a solicitat Ministerului Educației „să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă”.

La rândul ei, Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M, a declarat că „campania nu are nicio treabă cu guvernul, cu Maia Sandu și cu programul școlar”. „Dar dodonii imediat au reacționat că încă nu au dat căldură în școli, dar deja a venit propaganda. De fapt da, așa arată propaganda, doar că propagandă ruso-dodonisto-xenofoba”, a menționat Frolov.

Totodată, Ministerul Educației susține că nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: