„Nu toată lumea respectă regulile”. Ceban a întreprins o vizită la Piața Centrală
Full Article 2 minutes read

„Nu toată lumea respectă regulile”. Ceban a întreprins o vizită la Piața Centrală

Primarul capitalei, Ion Ceban, a întreprins o vizită la Piața Centrală. Acesta susține că vânzătorii respectă regulile impuse de autorități, însă „este practic imposibil să controlezi tot fluxul de oameni”. În acest context, edilul capitalei a atenționat că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică poate lua decizia de a sista activitatea Pieței Centrale.

„Am mers personal la Piața Centrală pentru a vedea care este situația. Vânzătorii respectă regulile. Toată lumea are măști, mănuși, se respectă distanța.Vizitatorilor li se verifică termometria. Fără măști nu se permite intrarea. În piață, prin intermediul difuzoarelor, sunt anunțate acele reguli de respectat. Administrația îndeplinește toate măsurile de dezinfectare. Grupul de lucru verifică piața pe parcursul zilei. La fața locului sunt și polițiști”, a declarat Ceban.

Totodată, acesta a spus că și ministrul de Interne, Pavel Voicu, a inspectat Piața Centrală. Mai mult, Ceban a precizat că „nu toată lumea respectă regulile”.

„Este practic imposibil să controlezi tot fluxul de oameni. Comisia Națională poate lua decizia de a sista activitatea pieței. Nu vă expuneți riscului. Nu vă îmbulziți la intrări, nu faceți rânduri în interiorul pieței”, a mai spus edilul capitalei.

Precizăm că premierul Ion Chicu a dispus pregătirea proiectului de decizie pentru închiderea Pieței Centrale. Despre acest lucru, Chicu a anunțat la începutul ședinței guvernului din 3 iunie.

„La Piața Centrală parcă nici nu a fost pandemie. Toți cumpără cănuțe și străchinuțe pentru Blajini. Pregătiți proiectul de decizie de închidere a Pieței Centrale. Vom examina acest proiect la următoarea ședință. Dacă în următoarele trei zile nu se vor asigura regulile, vom adopta decizia de închidere. Sistemul medical nu mai rezistă”, a mai spus Chicu.

Amintim că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a permis deschiderea piețelor din Chișinău și Bălți începând cu data 1 iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: