„Nu vă temeți – ieșiți în stradă”. Navalnîi cheamă oamenii la proteste după ce a fost arestat (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Nu vă temeți – ieșiți în stradă”. Navalnîi cheamă oamenii la proteste după ce a fost arestat (VIDEO)

Alexei Navalnîi și-a chemat susținătorii în stradă, după ce a primit 30 de zile de arest. Adresarea video a fost publicată pe pagina sa de YouTube – „Navalnîi Live”, pe 18 ianuarie. 

„De ce se teme cel mai mult acest broscoi care stă pe țeavă? De ce se tem cel mai mult acești hoți din buncăr? Știți prea bine. Ca oamenii să iasă în stradă. Pentru că este acel lucru, acel factor politic care nu poate fi ignorat. Este cel mai important, este principalul. Este esența politicii. De aceea, nu vă temeți – ieșiți în stradă. Ieșiți nu pentru mine, pentru voi, pentru viitorul vostru”, se arată în mesajul politicianului.

Pe pagina sa de Twitter, conducătorul birourilor regionale ale lui Navalnîi, Leonid Volkov a scris că apropiații politicianului încep pregătirile pentru manifestații de amploare în toată țara. Acestea urmează să se desfășoare pe 23 ianuarie.

Alexei Navalnîi a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecători în timpul unei ședințe care s-a desfășurat chiar în secția de poliție unde se afla opozantul rus, reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova.

Din 29 decembrie 2020, Navalnîi se afla în urmărire din cauza încălcării condiţiilor unei pedepse anterioare de închisoare cu suspendare. Asta după ce, pe 30 decembrie 2014, politicianul a fost condamnat cu suspendare la 3 ani și 6 luni de detenție și amendă de 500 de mii de ruble pentru escrocherie și legalizarea mijloacelor financiare și o perioadă de probă de 5 ani. Pe 4 august 2017, perioada de probă a fost prelungită cu un an.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: