Andrei Mardari / NewsMaker

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor s-a redus cu peste 7%

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor s-a redus cu peste 7%, de la 268 de cazuri – la 249. Totodată, 11 femei gravide au fost testate pozitiv cu noul tip de virus în perioada 20-26 decembrie. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, pe 29 decembrie.

În perioada menționată au fost înregistrate 2 326 de cazuri de COVID-19, dintre care 1 034 în regiunea transnistreană. În ultimele șapte zile, incidența a constituit 62 cazuri la 100 mii de oameni, înregistrând o scădere cu peste 8% în comparație cu săptămâna precedentă și cu circa 49% comparativ cu luna trecută.

Totodată, în săptămâna respectivă, 20 – 26 decembrie, în regiunea transnistreană, unde s-au atestat 217 cazuri la 100 mii de locuitori a fost înregistrat cod portocaliu. În șase teritorii unde incidența era de până la 89 cazuri la 100 mii de oameni a fost stabilit cod galben, iar în 30 teritorii unde incidența era sub 50 cazuri la 100 mii de oameni – cod verde.

În aceiași perioadă au fost notificate 120 de decese. Mortalitatea a fost de 3,2 decese la 100 mii de oameni, înregistrând o scădere de 4% comparativ cu săptămâna precedentă.

Menționăm că, în 23 de instituții medico-sanitare publice sunt organizate secții cu paturi pentru pacienții cu COVID-19. Numărul acestor paturi s-a redus cu peste 7% comparativ cu săptămâna trecută. La fel, numărul paturilor desfășurate în secțiile de terapie intensivă s-a micșorat cu circa 4% față de săptămâna anterioară.

Media pacienților spitalizați, pentru ultimele șapte zile, a constituit 871 de persoane, cu peste 11% mai puțin față de săptămâna trecută și cu aproape 43% mai puțin comparativ cu luna precedentă.

În prezent, rata spitalizării este de 18 la 100 mii de locuitori. Totodată, media numărului de pacienți spitalizați cu forme grave în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a fost de 135 de oameni, înregistrând o scădere de circa 2% comparativ cu săptămâna trecută și o reducere de aproape 22% față de aceeași perioadă a lunii trecute.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

MAE: Plahotniuc nu are pașaport diplomatic moldovenesc valabil

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, care a fost arestat în Grecia, nu deține niciun pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Precizare vine în contextul informațiilor poliției elene despre perchezițiile în vila în care se ascundea Plahotniuc, în care au fost găsite 17 pașapoarte false din diferite țări.

Vladimir Plahotniuc în prezent, nu deține un pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Pașaportul i-a fost anulat imediat după încetarea mandatului de deputat și radiat din evidențele ministerului, conform procedurilor legale. Autoritățile competente, naționale și internaționale, au fost informate în mod corespunzător”, a transmis MAE.

Amintim că, pe 22 iulie, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Grecia. Presa a scris că, împreună cu Plahotniuc, a mai fost reținut ex-deputatul Constantin Țuțu, considerat omul de încredere al oligarhului. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial de autoritățile din Republica Moldova.

Potrivit presei, Plahotniuc și Țuțu locuiau de mai mult timp într-o vilă luxoasă din sudul Atenei. Poliția greacă a percheziționat deja locuința, unde a depistat aproximativ 155 000 de euro, 17 pașapoarte false din diverse state, telefoane mobile și computere, precum și câteva ceasuri de lux. De asemenea, oamenii legii au confiscat un automobil marca Skoda Kodiaq, folosit de Plahotniuc pentru deplasări.

Pe 23 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat, cu referire la datele autorităților elene, că Plahotniuc a fost plasat în arest preventiv pentru 40 de zile. În ajun, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a anunțat deja că a demarat procedurile de extrădare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Oligarhul, care se afla în urmărire internațională, este învinuit în țara noastră de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: