O altă bancă din SUA a intrat în faliment. Este doua instituție închisă, în ultimele zile
Full Article 2 minutes read

O altă bancă din SUA a intrat în faliment. Este doua instituție închisă, în ultimele zile

Autoritățile de reglementare din SUA au închis pe 12 martie Signature Bank cu sediul în New York, o importantă instituție financiară din industria criptomonedelor. Digi24.ro scrie, cu referire la CNBC, că închiderea instituției ar fi în încercarea de a preveni extinderea crizei bancare. 

De precizat că zilele trecute, regulatorii au închis Silicon Valley Bank și au preluat depozitele sale în cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008 – și al doilea ca mărime din istorie. Măsurile drastice au fost luate la doar câteva zile după ce instituția axată pe tehnologie a raportat că se confruntă cu dificultăți.

„Anunțăm, de asemenea, o excepție similară de risc sistemic pentru Signature Bank din New York, care a fost închisă astăzi de autoritatea de stat”, au declarat Trezoreria, Rezerva Federală și Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor, pe 12 martie.

Autoritățile de reglementare bancară au declarat că deponenții de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor, o măsură similară cu cea anunțată pentru banca falimentară Silicon Valley Bank. „Toți deponenții acestei instituții vor fi despăgubiți. Ca și în cazul Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil”, au precizat autoritățile de reglementare.

Signature este una dintre principalele bănci din industria criptomonedelor, cea mai mare după Silvergate, care și-a anunțat lichidarea iminentă săptămâna trecută. Avea o valoare de piață de 4,4 miliarde de dolari la data de vineri, după o scădere cu 40% în acest an, conform FactSet.

La 31 decembrie, Signature avea active totale de 110,4 miliarde de dolari și depozite totale de 88,6 miliarde de dolari, potrivit unei declarații de valori mobiliare.

Pentru a limita daunele și a preveni o criză mai mare, Rezerva Federală și Trezoreria au creat un program de urgență pentru a asigura depozitele la ambele bănci, Signature Bank și Silicon Valley Bank, folosind autoritatea de împrumut de urgență a Fed-ului.

În timp ce deponenții vor avea acces la banii lor, acționarii și deținătorii de obligațiuni de la ambele bănci vor fi șterși, a declarat un oficial senior al Trezoreriei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: