O asociație de „business-patriotism” din Rusia propune ca Iuliei Navalnîi să-i fie interzisă participarea la alegeri
Full Article 2 minutes read

O asociație de „business-patriotism” din Rusia propune ca Iuliei Navalnîi să-i fie interzisă participarea la alegeri

Asociația antreprenorilor „pentru dezvoltarea business-patriotismului Avanti” a propus introducerea unor modificări în legislația Federației Ruse. Amendamentele ar urma să interzică  persoanelor fizice – agenților străini și rudelor acestora să candideze în cadrul oricăror scrutine electorale, scrie Meduza.io pe 8 februarie.

Scrisoarea a fost semnată de către președintele organizației Rahman Yansukov și este adresată speakerului Dumei de Stat și Consiliului Federației Ruse. Oficialul își explică intenția prin dorința de a-i interzice soției lui Alexei Navalnîi să candideze la alegerile pentru Duma de Stat din 2021. Iulia Navalnaia nu a anunțat că ar avea astfel de intenții.

„După cum știți, incendiul este mai ușor de prevenit, decât de stins. Combaterea unei posibile participări la alegerile pentru Duma de Stat a Iuliei Navalnîi, soția agentului străin Alexei Navalnîi, va permite evitarea scenariului belarus și va influența pozitiv păstrarea stabilității sistemului politic al țării noastre”, se arată în declarație.

Yansukov a mai scris că acțiunile de protest care s-au desfășurat în Rusia după reținerea și procesul de judecată a lui Alexei Nvalanîi este o tentativă a Vestului „de a destabiliza situația din Rusia” și „dorința de a influența procesul electoral”.

Precizăm că Alexei Navalnîi nu a fost declarat „agent străin” de către Ministerul Justiției al Rusiei. Calificativul l-a primit organizația pe care a fondat-o acesta – „Fondul luptei cu corupția”. Asta cu toate că legea privind agenții străini permite includerea în listă și a persoanelor fizice.

***

Asociația „Avanti” a fost fondată în 2014 de către fostul senator cecen Umar Djabrailov. Consiliera acestuia a fost fiica secretarului de presă al președintelui Rusiei, Elisaveta Peskova. Printre inițiativele „Avanti” se numără propunerea de a sărbători în Rusia „Ziua Patriotismului” și aniversarea introducerii embargoului asupra statelor din Occident, precum și înregistrarea obligatorie a cetățenilor la accesarea internetului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: