O comisie de anchetă, instituită de Ministerul Sănătății. Va verifica datele din raportul Curții de Conturi
Full Article 1 minutes read

O comisie de anchetă, instituită de Ministerul Sănătății. Va verifica datele din raportul Curții de Conturi

Ministerul Sănătății a instituit o comisie de anchetă, după ce Curtea de Conturi a anunțat că ar fi fost administrate circa 7000 de doze de vaccin cu termenul de valabilitate expirat. 

„Cu referire la constatările prezentate în raportul Curții de Conturi, privind administrarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 în perioada mai – august 2021, Ministerul Sănătății a instituit o comisie de anchetă, care se va deplasa și va supune verificării corectitudinea administrării vaccinurilor în instituțiile medico-sanitare și centrele de vaccinare la care se referă raportul”, se arată în mesajul instituției.

Anterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a dat asigurări că informația potrivit căreia în Moldova ar fi fost administrate vaccinuri anti-Covid cu termen expirat sunt false. Într-un mesaj publicat pe 16 decembrie pe pagina sa de Facebook, oficialul a explicat că, potrivit procedurii, toate serurile expirate sunt retrase imediat din sala de imunizare. Prin urmare, nicio doză de vaccin nu putea fi administrată în acest fel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: