O companie din Malaezia se pregătește să lanseze „taxiul zburător”
Full Article 2 minutes read

O companie din Malaezia se pregătește să lanseze „taxiul zburător”

Compania low cost malaeziană AirAsia plănuiește să lanseze, în 2022, seviciul „taxi zburător” . Potrivit estimărilor directorului general, inginerii mai au nevoie de circa 1,5 ani pentru a definitiva conceptul. Mașina va fi dotată cu patru locuri și va zbura la fel ca un quadcopter, scrie Forbes.

Directorul general al companiei AirAsia Tony Fernandes nu a precizat cât ar putea costa o cursă. Anterior, antreprenorul a declarat că situația de criză din cauza pandemiei de coronavirus trebuie percepută drept „o ocazie de a schimba businessul și de a privi din altă perspectivă la lucruri, o șansă care ți se întâmplă o singură dată în viață”.

AirAsia plănuiește să lanseze în timpul apropiat un serviciu de livrare cu ajutorul dronelor. În acest scop a semnat un contract cu agenția de stat Malaysian Global Innovation and Creativity Centre.

Fernandes privește cu optimism și viitorul businessului tradițional al companiei. Acesta consideră că, datorită vaccinării anti-Covid, companiile aeriene se vor restabili: cele din Malaezia în următoarele 2-3 săptămâni, iar cele internaționale în iulie sau august.

În 2020, AirAsia le-a propus clienților „bilete fără limită”, cu ajutorul cărora pasageri pot călători cât vor timp de câteva luni. Compania a vândut peste 200 de mii de astfel de bilete, fiecare având costul de circa $100.

***

Prototipuri ale mașinilor și taxiurilor zburătoare au fost elaborate de mai multe companii din diferite țări. Airbus a desfășurat primele testări ale avionului-taxiAlpha One în februarie 2018. Startup-ul german Lilium a creat un prototip propriu, cu 36 de motoare electrice. În 2018, și-a prezentat prototipul și Rolls-Royce, iar în 2019, startup-ul german Volocopter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: