O delegație a Guvernului întreprinde o vizită la Bruxelles. Popescu: Vom discuta următorii pași în procesul nostru de aderare la UE
Full Article 2 minutes read

O delegație a Guvernului întreprinde o vizită la Bruxelles. Popescu: Vom discuta următorii pași în procesul nostru de aderare la UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Nicu Popescu întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles. Vizita are loc, potrivit ministrului, urmare a recomandării Comisiei Europene de a începe discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Oficialul a menționat că la Bruxelles se vor discuta următorii pași în procesul de aderare al țării noastre la UE. 

Popescu întreprinde vizita la Bruxelles alături de reprezentanți ai MAEIE, Cancelariei de Stat și Ministerului Finanțelor.

După recomandarea Comisiei Europene, astăzi, întreprind o vizită de lucru la Bruxelles, într-un format lărgit, împreună cu colegii din cadrul MAEIE, Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor, pentru a discuta următorii pași în procesul nostru de aderare la UE. La Bruxelles, vom avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, dar și cu Gert-Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE, cu care vom discuta acțiunile pe care trebuie să le întreprindem până în martie 2024″, a scris Popescu pe rețelele de socializare.

Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova și Ucrainei. Anunțul a fost făcut, pe 8 noiembrie 2023, de președinta Comisiei Europene Ursula von dar Leyen. Țara noastră a îndeplinit doar 6 din cei 9 pași menționați de oficialii europeni, însă în general „a obținut un progres semnificativ” în ceea ce privește reformele, se arată în raportul publicat de Comisie. Decizia finală o vor lua liderii de stat și de guvern, la summitul planificat pentru luna decembrie. Potrivit presei internaționale, dacă nu vor fi obiecții, cel mai probabil, negocierile vor începe în martie-aprilie 2024.

Într-o reacție, președinta Maia Sandu a declarat că recomandarea Comisiei Europene este o recunoaștere a efortului comun al instituțiilor statului și al cetățenilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: