O delegație a Platformei DA în frunte cu Andrei Năstase s-a întâlnit cu premierul României
Full Article 2 minutes read

O delegație a Platformei DA în frunte cu Andrei Năstase s-a întâlnit cu premierul României

O delegație formată din mai mulți membri ai Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a avut o întrevedere cu premierul României Florin Cîțu. Liderul formațiunii Andrei Năstase a publicat o fotografie pe 19 mai, pe pagina sa de Facebook. 

Din delegație au făcut parte Andrei Năstase, deputații Alexandr Slusari, Igor Munteanu, Maria CiobanuInga Grigoriu și Dinu Plîngău. Aceștia s-au întâlnit cu șeful executivului României.

„I-am exprimat profunda recunoștință Poporului Român, Guvernului României condus de domnia sa și Partidului Național Liberal, partenerul Platformei DA în cadrul Partidului Popular European. De asemenea, pornind de la calitatea mea de lider al unui important partid pro-european, mi-am exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant acordat pe parcursul mai multor ani Republicii Moldova de către statul român”, a scris Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a menționat că, întrucât România urmează să beneficieze din partea UE de un suport în valoare de peste 29 de miliarde de euro în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a discutat cu Florin Cîțu despre posibilitatea identificării unui mecanism ca și cetățenii moldoveni să poată beneficia de resursele europene și românești destinate modernizării.

Reprezentanții Platformei DA au ajuns în România pe 17 mai. Aceștia s-au întâlnit cu ministrul Culturii din România Bogdan Gheorghiu și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Andrei Năstase a precizat că vizita are loc la invitația Partidului Național Liberal din România.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: