O deputată PAS a depus o sesizare la PG referitor la procesul de împrospătare a grâului din rezervele de stat
Full Article 2 minutes read

O deputată PAS a depus o sesizare la PG referitor la procesul de împrospătare a grâului din rezervele de stat

Deputata Veronica Roșca a depus o sesizare la Procuratura Generală în legătură cu procesul de împrospătare a grâului alimentar din rezervele de stat. 

Aceasta a solicitat „elucidarea circumstanțelor și întreprinderii măsurilor de rigoare în vederea stabilirii faptelor presupus ilegale comise de către factorii de decizie ai Agenției Rezerve Materiale la inițierea şi desfășurarea procedurii de împrospătare a grâului alimentar în cantitate de 16 856 tone din roada anului 2016”.

Totodată, deputata a cerut să fie identificate persoanele vinovate, cu atragerea la răspundere penală a acestora.

div class=”fb-post” data-href=”https://www.facebook.com/veronica.rosca.169/posts/2761058250815433″ data-width=”500″ data-show-text=”true”>

La data 02.04.2021 am sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova în vederea stabilirii faptelor presupus…

Publicată de Veronica Rosca pe Luni, 5 aprilie 2021

Amintim că pe 27 martie, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a declarat că din rezerva de stat ar fi scoase tone de grâu, care urmează a fi exportate. Într-un live pe Facebook din 29 martie, Costiuc i-a solicitat președintei Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate pe marginea acestui subiect.

La scurt timp, președinta Maia Sandu a solicitat guvernului să aprobe de urgență o hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat, fapt care s-a întâmplat ulterior. Pe 30 martie, guvernul a decis impunerea interdicției de a exporta grâul din rezervele de stat până pe data de 12 aprilie.

Cu o reacție la acest subiect a venit și ministrul interimar al Agriculturii. „Cu referire la informațiile distribuite în spațiul public, inclusiv, de instituția prezidențială, privind exportul de grâu din rezervele de stat, precizez că informațiile sunt eronate și acuzațiile aduse sunt nefondate”, a declarat Ion Perju.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: