Facebook/Iv Ceban

O femeie de 39 de ani a pierdut lupta cu Covid: 5 decese noi au fost raportate de autoritățile moldovenești 

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova comunică despre alte cinci decese provocate de COVID-19, dintre care unul în regiunea transnistreană. Totodată, autoritățile anunță despre 239 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 92 în regiunea transnistreană, după efectuarea a 3 359 de teste.

Din numărul total de cazuri trei sunt asociate cu contact în afara țării, câte unul din Marea Britanie, Germania și Italia.

Printre persoanele infectate sunt 12 lucrători medicali: șase doctori, cinci asistenți medicali și un angajat din rândul personalului auxiliar.

În instituțiile medico-sanitare spitalicești sunt internate 284 de persoane confirmate cu COVID-19. În stare extrem de gravă sunt 42 de pacienți, dintre care șapte – supuși ventilării mecanice. Totodată, alte 279 de persoane au fost vindecate.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 sunt 1 161 de persoane, iar 1 693 se află sub supraveghere.

Totodată, au fost raportate alte cinci decese provocate de COVID-19, dintre care unul în regiunea transnistreană:

Deces 11.456 din 06.04.2022: Bărbat de 91 de ani din r. Anenii Noi, internat în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Comorbidități: cardiopatie, angor pectoral de efort, fibrilație, hipertensiune arterială, encefalopatie, hepatită.

Deces 11.457 din 06.04.2022: Femeie de 64 de ani din r. Anenii Noi, internată în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Comorbidități: cardiopatie, angor pectoral de efort, diabet zaharat, encefalopatie.

Deces 11.458 din 06.04.2022: Femeie de 80 de ani din r. Leova, internată în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie, angor pectoral de efort, insuficiență cardiacă, fibrilație, encefalopatie.

Deces 11.459 din 04.04.2022: Femeie de 95 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP IMU. Comorbidități: encefalopatie, insuficiență renală, cardiopatie, angor pectoral de efort, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 11.460 din 06.04.2022: Bărbat de 39 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie, encefalopatie.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 515 121. În total, 501 392 persoane au fost tratate, iar 11 460 au decedat din cauza COVID-19.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Maib – desemnată cea mai bună bancă din Moldova pentru clienții corporativi de publicația Euromoney

Suntem mândri să anunțăm că maib a fost desemnată Cea mai bună bancă pentru clienții corporativi din Moldova în cadrul Euromoney Awards for Excellence 2025. Această distincție reflectă poziția de lider a maib în sectorul bancar corporativ și evidențiază încrederea pe care clienții corporate, partenerii și instituțiile internaționale o au în bancă. Premiile Euromoney desemnează câștigătorii pe baza mai multor criterii, inclusiv performanța financiară, poziția pe piață, calitatea serviciilor oferite clienților, inovația și sustenabilitatea. Programul anual de premii Euromoney, lansat în 1992, adună peste 2 000 de aplicări din partea a peste 500 de bănci de top din 113 țări și recunoaște excelența la nivel global, regional și național.

Aria Corporate a maib deservește peste 600 de clienți corporativi din întreaga țară, oferind soluții financiare adaptate marilor companii. În 2024, banca a reușit să-și crească portofoliul de credite cu 17%, în timp ce rata creditelor neperformante a înregistrat o scădere semnificativă. Gama completă de servicii oferite de maib include credite, depozite, conturi, plăți, finanțare comercială, proiecte salariale, colectarea numerarului și altele. Modelul de gestionare a relațiilor cu clienții asigură răspunsuri rapide și soluții personalizate.

Realizări cheie 

Pe parcursul ultimului an, maib a continuat să inoveze și să-și extindă serviciile dedicate clienților corporativi, atingând câteva rezultate importante:

  • Portofoliul total de credite corporative a depășit 12 miliarde MDL în trimestrul II 2025, un record istoric, care reflectă încrederea tot mai mare a companiilor din Moldova în maib.
  • Maib a acordat un credit de 18 milioane EUR pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 50 MW, susținând independența energetică a Republicii Moldova.
  • Portofoliul de credite verzi corporate a continuat să crească, ajungând la 19% din totalul creditelor de investiții corporative la finalul trimestrului I 2025. În paralel, maib a integrat managementul riscurilor de mediu și sociale în toate operațiunile sale de creditare corporate.

Giorgi Shagidze, Președintele maib, a declarat:

„Este o onoare deosebită să fim apreciați de Euromoney cu distincția de Cea mai bună bancă din Moldova pentru clienții corporativi. Această distincție reflectă încrederea clienților noștri. Mulți dintre cei mai mari clienți corporate sunt alături de maib de peste 25 de ani, încă de la înființarea ariei corporate. Le mulțumesc colegilor din echipa maib, clienților și acționarilor noștri pentru sprijinul și încrederea oferită.”

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de 37,3% în depozite și 37,9% la credite din întreg sistemul bancar, la finalul trimestrului I 2025. Banca este un creditor disciplinat, cu o rată a creditelor neperformante (NPL) de 1,5% și un nivel solid de capitalizare, având o rată de adecvare a capitalului (CAR) de 19,9% la 31 martie 2025. Maib este o bancă de importanță sistemică pentru țară, deservește aproape jumătate din populația Moldovei și este unul dintre cei mai mari angajatori privați, cu peste 2 500 de angajați. Banca se dedică să ofere valoare acționarilor săi, distribuind 45% din profitul obținut în 2024 sub formă de dividende, în valoare totală de aproape 32 milioane de euro. Din 2018, acționarul majoritar al maib este un consorțiu format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un important grup de administrare a activelor din Țările Baltice, și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: