O femeie din Republica Moldova a murit în Italia din cauza infecției COVID-19
Full Article 2 minutes read

O femeie din Republica Moldova a murit în Italia din cauza infecției COVID-19

O femeie din Republica Moldova a murit în orașul Parma din Italia din cauza infecției COVID-19. Informația a fost confirmată pentru NM de către serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Sursa citată ne-a informat că consulatul din Milano a luat legătură cu rudele femeii și se face tot posibilul de a transporta corpul neînsuflețit în Republica Moldova.

Precizăm că în Italia, din cauza infecției COVID-19 au decedat 2 978 de persoane. În total, numărul celor infectați constituie 35 713 persoane, dintre care 4 025 persoane s-au însănătoșit.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: