O femeie și doi copii de 1 an și 3 ani din Briceni, spitalizați după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Full Article 2 minutes read

O femeie și doi copii de 1 an și 3 ani din Briceni, spitalizați după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Doi copii de 1 an și 3 ani și o femeie de 29 de ani din localitatea Colicăuți, raionul Briceni, au fost spitalizați, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, de la o coloană de gaz natural instalată neautorizat în bucătăria casei. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incidentul a avut loc în seara de 19 martie.

Salvatorii au intervenit rapid, iar copiii și femeia au fost preluați de către medici și transportați la spitalul raional în stare de gravitate medie, stabilă. Ulterior, aceștia au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău pentru îngrijiri medicale specializate.

În acest context, IGSU avertizează repetat populația despre riscul intoxicațiilor și producerii exploziilor în urma încălcării regulilor de exploatare a instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Oamenii sunt îndemnați să instaleze corect instalațiile conectate la gaze naturale, dar și să verifice utilitatea acestora. În cazul unor defecțiuni, cetățenii sunt rugați să se adreseze la specialiști pentru evitarea situațiilor de risc. Exploatarea instalațiilor neautorizate este deosebit de periculoasă.

Amintim că, pe 13 februarie, un copil de 7 ani a murit, iar altul de 10 ani a fost spitalizat, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o instalație alimentată cu gaz dintr-o gospodărie din localitatea Fetița, raionul Cimișlia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: