O grădiniță cu o capacitate de 160 de copii a fost redeschisă în Băcioi. Nu a activat 26 de ani
Full Article 2 minutes read

O grădiniță cu o capacitate de 160 de copii a fost redeschisă în Băcioi. Nu a activat 26 de ani

Grădinița din comuna Băcioi, care are o capacitate de 160 de copii, ceea ce reprezintă 7 grupe, inclusiv o creșă, a fost reparată și redeschisă pe 21 ianuarie.

Potrivit primarului capitalei Ion Ceban au fost efectuate lucrări de schimbare a acoperișului, reparație a grupelor, blocului alimentar, dar și a fațadelor, pavilioane și terenuri de joacă. Totodată, din suma de un milion de lei, oferiți de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM), a fost procurat mobilier și utilaj pentru blocul alimentar.

Grădinița a fost conectată și la sistemul public de gaze naturale. „Racordarea instituției la sistemul de gaz era problematică din considerentul că aceste lucrări erau foarte costisitoare. Pe această cale mulțumesc conducerii SRL „Chișinău-gaz” pentru implicare”, a declarat Ceban.

Menționăm că grădinița a fost închisă în anul 1994, iar de atunci părinții care aveau copii sub 7 ani erau nevoiți să meargă la instituțiile preșcolare din capitală. Grădinița a început a fi renovată în anul 2012, iar pentru reparația clădirii și amenajarea spațiului adiacent, anual din bugetul municipal și local erau prevăzute surse financiare. În acest scop, potrivit primarului, primăria Chișinău a alocat în anul 2020 circa 1,6 mil lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: