O grupare criminală specializată în contrabanda cu țigări, destructurată de oamenii legii. Șase persoane au fost reținute
Full Article 2 minutes read

O grupare criminală specializată în contrabanda cu țigări, destructurată de oamenii legii. Șase persoane au fost reținute

Oamenii legii au deconspirat activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigări, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În acest context, șase persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să înainteze învinuirea și să solicite de la judecătorul de instrucție aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile, pentru fiecare dintre ei.

PCCOCS notează că la Cahul, într-un microbuz au fost depistate 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz. De asemenea, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă. Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: