O jurnalistă de investigație, ucisă la comanda unui fost ministru al Economiei. Suma pe care ar fi plătit-o
Full Article 2 minutes read

O jurnalistă de investigație, ucisă la comanda unui fost ministru al Economiei. Suma pe care ar fi plătit-o

Chris Cardona, care până în luna ianuarie a deţinut funcţia de ministru al economiei în Malta, ar fi plătit 350 000 de euro unui ucigaş, pentru a o asasina pe jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia, după ce aceasta a scris că fostul ministru vizitase un bordel în timp ce se afla în Germania cu afaceri. Acuzațiile au fost făcute de intermediarul din acest dosar, scrie AGERPRES. Fostul demnitar respinge acuzațiile.

Melvin Theuma a declarat în faţa tribunalului maltez care judecă acest caz că ucigaşul plătit a primit banii de a la un bărbat în numele lui Chris Cardona, care până în luna ianuarie a deţinut funcţia de ministru al economiei.

Theuma a susţinut că banii daţi de Cardona au ”depăşit” tariful perceput de ucigaş, pentru acest asasinat, de la omul de afaceri Yorgen Fenech, care este acuzat de complicitate la crimă.

Fostul ministru maltez al Economiei Chris Cardona a respins declaraţiile făcute de Theuma în faţa judecătorilor, susţinând că este vorba de „aberaţii bazate pe minciuni care nu au niciun sens”.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. Ea a fost dată în judecată de Cardona după ce a scris că acesta vizitase un bordel în timp ce se afla în Germania cu afaceri.

Trei bărbaţi au fost acuzaţi de comiterea asasinatului, iar Yorgen Fenech de a fi pus la cale această crimă. Toţi au pledat nevinovat. Melvin Theuma a fost graţiat în schimbul depunerii mărturiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: