„O minciună absolută și obraznică”. Avia Invest dezminte informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău
Full Article 2 minutes read

„O minciună absolută și obraznică”. Avia Invest dezminte informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Compania Avia Invest dezminte informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Într-un comunicat de presă, Avia Invest anunță că a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare.

„Acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și Avia Invest dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, a anunțat compania.

Concesionarul aeroportului susține că presiunile „au fost atât de uriașe încât companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze o poliță de asigurare pe care Avia Invest trebuie să o prezinte anual”.

„În această situație, Avia Invest a încheiat o astfel de poliță de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federația Rusă și a prezentat actele necesare autorităților de resort de la Chișinău. Însă Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască polița de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale”, se mai anunță în comunicat.

Menționăm că astăzi, 10 iulie, Agenția Proprietății Publice a anunțat că a rezoluționat contractul de concesiune și a solicitat de la Avia Invest restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: